Vistabella crea ocupació amb 160.000 euros en ajudes de LABORA

278
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vistabella ha sol·licitat la seua inclusió en diferents plans d’ocupació de LABORA de la Generalitat Valenciana que ha reportat la concessió d’ajudes per valor de 161.405, 92 euros. El programa EMERGE per a treballs forestals és el que més treball crearà amb la contractació de 4 peons forestals durant mínim 6 mesos a raó d’una ajuda de 66.000 euros. Vistabella del Maestrat precisa d’aquest tipus de treballs, ja que està envoltada per muntanyes i grans extensions de terreny cultivat prop del Parc Natural de Penyagolosa.

Vistabella també propiciarà la contractació de dues dones durant 9 mesos amb el programa EMDONA, amb una ajuda corresponent de 34.000 euros. El programa EXPLUS, que fixa la seua subvenció en 30.702, 96 euros, s’utilitzarà per a la contractació durant un any d’una persona titulada i aturada major de 30 anys. El programa EMPUJU funcionarà igual que l’EXPLUS, llevat que la persona contractada serà menor de 30 anys. L’ajuda econòmica que finançarà el contracte també és de 30.702, 96 euros.

A més, el consistori contractarà dues persones durant els tres mesos d’estiu gràcies al Pla d’Ocupació de la Diputació de Castelló, que finançarà els contractes amb 8.888, 88 euros. Per a cadascun dels llocs de treball es farà una selecció de personal a partir dels llistats proporcionats per LABORA, amb l’acceptació o renúncia de l’oferta per part del treballador o treballadora.