Vistabella comptarà amb un Centre d’Atenció Diürna per a majors

298
*Ordre de la foto d'esquerra a dreta: Lluís Gòmez, Director Territorial de la Conselleria de Politiques Inclusives; Enric Juan, Director General d'Infraestructures de Serveis Socials; i Jordi Alcon, alcalde de Vistabella del Maestrat.
PUBLICITAT

Els veïns i veïnes més majors de Vistabella del Maestrat gaudiran d’un centre d’atenció diürna on se’ls donarà atenció sanitària i social. El nou servei amb el qual comptarà el municipi s’emmarca en el Pla Convivint llançat per la Conselleria de Benestar Social i Polítiques Inclusives, concretament en el Pla d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025. Aquest pretén acostar serveis socials de primera necessitat a l’interior rural desproveït, històricament, d’edificis i prestacions. Així doncs, el pla traçat preveu l’edificació d’un nou centre d’atenció a persones majors en Vistabella, dependent del Centre de Dia d’Atzeneta del Maestrat.

L’edifici es construirà en un solar propietat de l’Ajuntament de Vistabella, situat en l’encreuament entre l’avinguda Ramón Salvador i carrer Sant Bertomeu del Boi. Les seues dependències s’han dissenyat en dos plantes, on es trobaran serveis com a metge, sala de rehabilitació, despatx multidisciplinar, sala d’activitats, sala de convivència o banys totalment adaptats, en habitacions habilitades per a persones majors. El servei serà finançat enterament per la Conselleria valenciana.

El Pla Convivint traça una línia que permet a veïns i veïnes de zones despoblades no desplaçar-se molts quilòmetres per a gaudir d’uns serveis socials de qualitat i amb garanties. Ara, les persones majors de Vistabella tindran l’oportunitat de realitzar activitats estimulants, que els atenga un professional d’atenció primària o de realitzar exercicis de rehabilitació sense allunyar-se del seu municipi.