Vistabella celebrarà Sant Antoni i unes jorandes d’estudi sobre la festa

296

Sant Antoni Vistabella

-Xavier Tena Vidal-

Els actes de Sant Antoni a Vistabella es realitzaran entre el 24 i el 25 de gener, uns actes organitzats per l’Associació Cultural i Gastronòmica Crebalòs amb diverses entitats col·laboradores.

El dissabte 24, a les 8’30h es farà una degustació de dolços típics i moscatell al Casal Jove. A les 10h s’eixirà al monte a replegar arguelagues i malea. A les 15h, els majorals acompanyats per la Rondalla de la localitat, repartiran el rotllo de Sant Antoni per les cases. A les 17h es realitzaran jocs per als més menuts, així com una xocolatada. L’encesa de les fogueres serà a les 21h, així com el començament de la processó des de l’ermita del Sant. A les 22’30h hi haurà un sopar al Casal Jove per als col·laboradors i propietaris d’animals grans. La jornada acabarà a les 00’00h amb Ball i sorpreses al Casal Jove.
Per al diumenge 25, a les 12’00 hi haurà la Missa en honor a Sant Antoni. Les activitats del Sant Antoni 2015 de Vistabella finalitzaran a les 13h amb les Curses Competitives des la Placeta al Dau. Els guanyadors obtindran un pollastre.
D’altra banda, per al dissabte 24 de gener, la UJi ha organitzat a la Seu de Penyagolosa a Vistabella la Primera Jornada d’estudi sobre la festa de Sant Antoni Abat. Les activitats es realitzaran a l’Edifici Cultural Polifuncional. Així, a les 12h es farà una taula rodona amb el tema: “La festa de Sant Antoni Abat: manifestació i projecció d’una tradició. El professor de la UJI Alfons Gual exercirà de moderador, amb la col·laboració de Ricardo Carbonell, coneixedor de la Festa de Sant Antoni a Canals.
A les 13h, hi haurà una taula rodona centrada en la Festa de Sant Antoni a Vistabella per parlar de tradició i canvis, a la qual participaran els clavaris de Sant Antoni de Vistabella dels últims 3 anys.