Vistabella celebra les XIII Jornades de Memòria Històrica del 8 al 15 d’agost

185
PUBLICITAT

L’exhumació de la fossa del Mas dels Arcs, diverses presentacions literàries i de còmics, exposicions, xarrades i visites guiades conformen el programa de les XIII Jornades de Memòria Històrica de Vistabella que se celebren del 8 al 15 d’agost.

Durant tota la setmana, del dilluns 8 al diumenge 14, es pot participar en l’exhumació de la fossa del Mas dels Arcs a càrrec de l’Associació Científica ArqueoAntro i que s’engloba dins de la X campanya del Front de Llevant.

Així mateix, el dissabte 13 l’Antiga Presó és l’escenari de diverses presentacions literàries. A les 12h ‘Antes del amanecer’ de Miquel Osset Hernández; a les 19h ‘Històries de vida al Castelló de la guerra i la postguerra’ de Maria Isabel Peris Muiños, ‘Els Ports: franquisme i repressió, ciutadania i memòria’ de Joan Lluís Porcar Orihuela, i ‘Els anys que vam viure perillosament. Cròniques de lluites i repressió al nord valencià (1938-1981)’ de Josep Miralles Climent; tots ells membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló (GRMHC). Cal indicar que aquest mateix dia, a les 18h, es procedirà a la inauguració oficial de les jornades amb la presència d’una representació de l’Ajuntament de Vistabella, ArqueoAntro i el GRMHC.

El diumenge 14, l’Antiga Presó tornarà a ser el lloc triat per a les activitats. A les 12h es presentarà el còmic ‘49ª Brigada Mixta, crónica de un soldado’ a càrrec dels seus autors Jordi i Alain Pitarch Salvador. A les 13h s’inaugurarà l’exposició ‘Entre la pintura i el còmic’ de Jordi Pitarch, que es podrà visitar fins al 22 d’agost. La jornada acabarà amb la xarrada ‘Montañas de Libertad, Zucaina 1938’ per Ernesto Rodrigo Guillén des de les 18h.

Les XIII Jornades de Memòria Històrica de Vistabella finalitzaran el dilluns 15 d’agost amb una visita guiada a les trinxeres del Mas de Boiro i el Mas de la Serra. La ruta serà de 9.30h a 12h i per a participar cal apuntar-se telefonant al 964 389 007 o enviant un correu electrònic a arxiuvistabella@gmail.com.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Vistabella financen les Jornades, que estan organitzades pel GRMHC i el Centre d’Estudis de Penyagolosa.