Vistabella aprova la creació d’un banc de terres i d’habitatge

1096
Imatge d'arxiu des del teulat de l'església
Vistabella del Maestrat.
PUBLICITAT

– L’objectiu de l’ordenança és cobrir la actual demanda de terrenys i cases en la localitat

L’Ajuntament de Vistabella ha aprovat en l’últim ple la creació d’un banc de terres i d’habitatge en la localitat. L’objectiu de la mesura serà cobrir l’actual demanada de terres i habitatges per parts dels veïnes i veïnes. El despoblament és un dels factors que ha provocat que terrenys i cases estiguen sense activitat. 

Jordi Alcón, alcalde de Vistabella ha explicat que “fa tan sols 100 anys vivien 2.500 persones en el poble, clar, els terrenys han passant de generació en generació i ha arribat un moment que hi ha una gran quantitat de partició de terres. Moltes d’elles estan sense treballar plenes d’herba en el suposat risc d’incendi”. L’Ajuntament ha comunicat que per un cosat l’acció pretén lluitar contra l’abandó de les terres, per prevenció d’incendis i per estètica visual. Així mateix, per cobrir la demanda de terres per gran part dels veïns i veïnes. “Açò és un mecanisme de posar en contacte entre propietaris i demandants”, ha manifestat Alcón. 

Paral·lelament ocorre el mateix en la vivenda. Vistabella crearà un banc de vivenda ,també gestionat per l’ajuntament , que farà de punt d’unió entre propietaris i demandants. “La veritat és que hi ha una demanda molt gran de vivenda a Vistabella, però hi ha moltíssimes cases buides que no estan habitables”, ha dit Alcón. Per tant, l’ordenança també buscarà impulsar que els propietaris rehabiliten les cases, oferint-les al lloguer, sempre emmarcades dintre de l’ordenança que regula els preus màxims i les condicions de habitabilitat.