Vistabella acull una trobada de joves de les comarques del nord de Castelló

282
PUBLICITAT

Joves de localitats pertanyents a les Mancomunitats de Penyagolosa, Els Ports i Alt Maestrat participen en una trobada de joves celebrada en Vistabella. Es tracta de l’esdeveniment que dona el tancament final a ‘Anigmati-k’, un projecte d’animació lectora per a joves de 1r de l’ESO a 2n de Batxillerat que crea iniciatives d’oci al voltant de la cultura i la literatura.

En aquest sentit, la trobada de joves, que va començar ahir i acaba hui, també serveix per a enfortir i cohesionar les relacions socials entre persones de diferents municipis i comarques. A més, s’ofereixen alternatives d’oci basades en el desenvolupament cultural comarcal.

Cada edició d’‘Anigmati-k’ es basa en una temàtica. Enguany s’ha triat la despoblació. Al llarg de l’any escolar s’ha anat treballant la matèria amb diferents activitats. Per a l’esdeveniment d’aquests dos dies, colofó final del projecte, s’ha triat l’enregistrament d’un vídeo en forma de recopilació de testimonis i d’activitats que servisca de resum del programa.

En ell, els i les joves tractaran de trencar l’estigma social que associa la vida rural amb les escasses oportunitats culturals i d’oci. Explicaran què significa ser jove en un poble a partir de missatges positius que aclarisquen els avantatges de viure i criar-se en un entorn sa que permet el seu lliure creixement.