Vistabella acull les jornades ‘Les persones i els patrimonis’ el 2 i 3 de juliol

679
PUBLICITAT

Vistabella del Maestrat serà la seu de la primera edició de les jornades ‘Les persones i els patrimonis’, organitzades per al cap de setmana del 2 i 3 de juliol. L’objectiu amb el que naix aquesta nova proposta cultural és crear una comunitat viva al voltant del patrimoni de Penyagolosa, com a potenciador del desenvolupament de la gent de la comarca, qui són els que més estimen i tenen cura del territori.

El projecte s’ha realitzat a partir del Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I en col·laboració amb la Mancomunitat de Penyagolosa, el Centre d’Estudis de Penyagolosa i els Ajuntaments de Vistabella del Maestrat, Xodos, Benafigos i Atzeneta del Maestrat.

La programació creada vol preservar i socialitzar el patrimoni, en totes les seues formes, per construir una societat més justa que reconeix la diferència com a valor. Per a això, s’analitzaran una sèrie de models d’organització comunitària basats en la participació. Un possible punt de partida per als pobles de Penyagolosa amb una perspectiva territorial clara.

Al llarg del dissabte s’aniran succeïnt diferents presentacions de projectes, alguns com el de l’associació La Ortiga Colectiva des de Cantàbria o el Ecomuseo Laponte d’Astúries. També hi haurà espai per gaudir d’una demostració d’un ‘bureo’ tradicional. Pel que fa al diumenge, s’ha preparat una visita cultural guiada per Vistabella del Maestrat, així com diferents tallers i un dinar de germanor. La programació del cap de setmana es desvetlarà completa durant les pròximes setmanes.