Visita nocturna i concert a l’interior de les mines del Parc Miner del Maestrat

226

Nota de premsa del Parc Miner del Maestrat

Per al proper dissabte 25 de juliol, a les 20: 00h, el Parc Miner del Maestrat ha organitzat un nova activitat amb la qual es poden visitar les mines de Culla i de la Torre d’En Besora d’una manera diferent.

Està previst un recorregut guiat nocturn per l’interior d’aquestes, descobrint tots els secrets de l’entramat de galeries que les componen, i que finalitzarà amb un concert de guitarra espanyola a càrrec del músic Alejandro Pascual.

Per assistir a l’esdeveniment cal reservar les entrades amb antelació al telèfon 651 17 70 71 o a info@parcminerdelmaestrat.com, ja que les places seran limitades.

La visita amb concert té un preu de 16 €.

El segon recurs turístic de l’interior de la província de Castelló

En l’actualitat, pel que fa a visitants, el Parc Miner del Maestrat és el segon recurs turístic de l’interior de la província de Castelló, només superat pel castell de Morella.

Victòria i Esperança, són les úniques mines de ferro visitables de tota la Comunitat Valenciana. El Parc Miner del Maestrat compta amb un entramat de 6 galeries longitudinals de més de 4 quilòmetres de longitud, compostes de minerals de ferro com la limonita, la goethita i l’hematita que s’extreien des de la dècada dels quaranta fins a finals dels anys seixanta , per al processament als Alts Forns de Sagunt i la seua posterior venda i comercialització.

Constitueixen un museu viu, molt didàctic i recomanable per a famílies i excursions escolars. El trajecte per l’exterior es realitza amb un tren miner que uneix les dues bocamines, mentre que el recorregut interior es realitza caminant per dins de les galeries. L’interior de les galeries està ambientat amb audiovisuals, hologrames i eines de l’època, que et traslladen a l’època d’esplendor d’aquesta explotació subterrània.

Així mateix, el parc organitza una agenda d’activitats complementàries molt interessants que ho fan, si cap, més atractiu per al turisme. Tots aquells que vulguen descobrir el secret de Parc Miner d’al Maestrat han de realitzar reserva prèvia a causa de la limitació de persones dins del recorregut. Es pot obtenir més informació sobre tarifes i descomptes per grup a la seva web www.parcminerdelmaestrat.es. Cal fer ús de la mascareta durant les visites.