Visita l’exposició de ‘Construeix Valors’ a Benassal

259
PUBLICITAT

El Forn de Dalt de Benassal acull fins a aquest dissabte 29 d’abril l’exposició de maquetes de Lego del projecte educatiu ‘Construeix Valors’ impulsat per la ONGD Medicus Mundi Mediterrània. Els i les assistents poden contemplar els treballs realitzats per l’alumnat de l’IES Pere Enric Barreda i Edo i el CEIP Alcalde Fabregat de Benassal, de l’IES de Vilafranca i el CEIP Don Blasco de Alagón de Vilafranca, i del CRA L’Aiguaneu (Catí, Culla, Vilar de Canes i La Torre d’en Besora).

Dimecres al matí, l’alumnat i professorat local participant va visitar l’exposició per a conéixer els treballs realitzats pels seus companys i companyes i aprendre sobre els cicles productius i desigualtats sorgides que no havien treballat a l’aula. En el cas del CEIP Alcalde Fabregat van assistir 29 xiquets i xiquetes de primer a quart de primària, els qui van treballar amb ‘Construeix Valors’ el cicle productiu de l’alimentació. Ells i elles han sigut els encarregats d’explicar a les persones assistents les seues maquetes. Els i les joves de primer de l’ESO de l’IES Pere Enric Barreda i Edo també han assistit i explicat els seus treballs. Mònica Segura, educadora del projecte, ha guiat la visita, explicat el projecte i comunicat al professorat del col·legi i institut que la intenció de Medicus Mundi és continuar treballant ‘Construeix Valors’ a les aules el pròxim curs.

Totes aquelles persones interessades a conéixer les fases dels cicles productius de la roba, els aparells electrònics i l’alimentació, les diferents desigualtats i injustícies socials i econòmiques que es produeixen en ells, i la proposta de solucions sostenible aplicant els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2023 de l’Organització de les Nacions Unides poden visitar l’exposició fins al divendres de 17h a 19h i el dissabte d’11h a 13h i de 17.30h a 19.30h.

És important recordar que ‘Construeix Valors’ es basa en la metodologia aprenentatge-servei, per la qual els i les joves adquireixen coneixements a través d’eines i materials adaptats a la seua edat. Després de reflexionar, dialogar i treballant en equip traslladen tota aquesta informació a les maquetes i anotacions explicatives que componen l’exposició. El següent pas és que la ciutadania en general adquirisca els mateixos coneixements i eines per a reflexionar i, entre totes i tots, construir en valors cap a una societat més justa i igualitària social i econòmicament i que fomente el respecte pel medi ambient.

El projecte està finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.