Visita a les obres de les noves aules del col·legi de Morella

116
PUBLICITAT

Les obres de millora del CEIP Mare de Déu de Vallivana de Morella avancen amb els treballs centrats en el nou aulari. Aquest albergarà aules, oficines i altres sales per a l’ús del professorat i l’alumnat. A més, ja ha finalitzat la construcció del mur que separa el col·legi de la Piscina Municipal. Cal recordar que, aquestes obres es realitzen a través del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat del centre i ampliar les instal·lacions d’aquest.

El nou aulari compta amb quatre aules noves, dues més de reforç, així com els lavabos i el passadís d’entrada. D’aquesta manera, s’amplia la capacitat del centre actual, el qual jo no comptava amb suficients aules i espais per al professorat. Pel que fa a aquesta obra, ara està finalitzant la construcció de la coberta de les noves aules. D’altra banda, cal recordar que, anteriorment s’ha actuat en l’actual centre amb una millora de l’accessibilitat de tot l’edifici, així com s’han adaptat les aules d’infantil a les noves necessitats de les xiquetes i xiquets. Posteriorment, està previst instal·lar el nou ascensor.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora d’Educació, Ana Adell, van visitar ahir les obres a les noves aules junt amb l’arquitecte del projecte, Vicente Dualde. Rhamsés ha destacat que “per fi veiem un avanç important de les obres, després de mesos de retard, i les noves aules estan en la recta final per ser una realitat” i ha afegit que “tenim ganes que els i les alumnes i el professorat disfruten d’estes noves infraestructures al més prompte possible”. L’edil ha explicat que “ara els treballs se centren en l’interior del nou aulari que albergarà classes i la nova coberta i ampliació de la zona de joc”. Ha volgut “agrair el treball i coordinació amb la direcció de l’obra i el centre per a no afectar a l’activitat escolar, tret dels patis provisionals que esperem que ben prompte tornen a ser definitius”. Finalment, ha comentat que “dins del primer trimestre de l’any que ve també coordinarem la instal·lació del nou ascensor”.

Cal recordar que es tracta d’una actuació que compta amb un pressupost d’1.500.000 euros per a la millora d’infraestructures educatives dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, amb el projecte es pretén ampliar el nombre d’aules, així com altres reformes que necessita l’edifici per a millorar l’accessibilitat, la instal·lació elèctrica, la calefacció, l’aïllament i el mobiliari.