La xicoteta localitat de Villores viu aquestos dies previs a la XVIII edició de l’Aplec dels Ports els darrers amaniments per tal que tot estiga a punt per rebre els milers d’aplequers que arribaran a la localitat durant aquest cap de setmana.

Un Aplec dels Ports que enguany té com a lema “Per les nostres arrels ens mullem” i que començarà el divendres amb la trobada comarcal de dolçaines i tabals i després a les 21’30h, el Grup d’Animació La Xalera de Vilafranca serà l’encarregat de realitzar l’acte inaugural amb un espectacle itinerant que anirà des del Menjador fins la Plaça de la Bassa. Seguidament actuarà la Perkutada de Morella i després arribaran els concerts a l’escenari La Vila amb Egalité, Pepet i Marieta, Pirat’s Sound Sistema, Insershow i DJ’s de la comarca.

El dissabte a les 9h tindrà lloc la Despertà, amb els Gaiteros de Morella i repartiment de figues i aiguardent. Més tard l’activitat es concentrarà a l’escenari La Bassa amb l’actuació de Trobadorets a les 11h, a les 12h inauguració de l’espai Tio Canya i les 12’30 l’actuació d’Assekes. Per la vesprada, a les 17h a la Plaça de l’Ajuntament es presentaran els projectes comarcals. A les 19h Rural Comedy oferiran els seus monòlegs a la Plaça de la Bassa, on a les 20h actuaran les Muixerangues de Castelló i Vinaròs i a les 22’30 la Xaranga de Cinctorres. Els concerts a l’escenari La Vila de El Diluvi, Zoo, Los Draps, La Kinky Band i DJ’s comarcals posaran el punt final als actes del dissabte d’Aplec.

El diumenge tornarà a haver despertà a les 9h. A les 12h a la Plaça de l’Ajuntament hi haurà una mostra d’elaboració d’esparadenyes i les 12’30 l’espectacle itinerant a càrrec del Mag Pinchito i el Mag Xuset que acabarà a la Plaça de la Bassa. Per la vesprada tindran lloc els darrers actes de l’Aplec, a l’escenari de La Bassa amb Bratwurst Secrets, Mireia Vives i Borja Penalba, l’acte de cloenda i Skatuttipresto.

Així, Villores torna a acollir l’Aplec, l’anterior vegada va ser al 2008 i ho farà amb un record de voluntaris, fins a 150 persones, des dels 10 als 85 anys col·laboraran amb la comissió organitzadora amb l’objectiu que la festa comarcal per excelència siga tot un éxit. I es que són moltes les tasques a realitzar durant l’Aplec: control dels pàrkings i zona acampada, atenció a barres i menjador…

Des de fa uns anys, cada edició de l’Aplec dels Ports compta amb una cançó que fa de banda sonora, enguany la cançó és “Som l’Aplec” del grup Pepet i Marieta amb la col·laboració d’Obrint Pas, La Gossa Sorda, Aspencat i el dolçainer Pau Puig. El videoclip l’han vist més de 32000 persones al Youtube.

Aquest Aplec de Villores ha comptat amb el concurs Polseres pel Món, que consistia en fotografiar les polseres de l’Aplec per diferents pobles, ciutats i llocs del món.

Com en anys anteriors, les festes pro-Aplec i les marxes senderistes pels pobles de la comarca han servit a l’organització per recaptar fons per finançar l’Aplec dels Ports 2016 a Villores.