Cartell valencià apijornada 2018

– “El sabor femení del medi rural: la dona com a motor de desenvolupament” serà el nom d’aquesta interessant jornada de xerrades i activitats

El dissabte 8 de setembre, el municipi de Villores es convertirà en punt de trobada d’una interessant jornada en la qual es debatrà sobre el món rural, productes agroalimentaris, feminisme i treball.

Les activitats començaran a les 11 del matí amb una taula rodona en la qual participaran dones de diferents punts de la comarca dels Ports i comarques veïnes per tal de parlar al voltant dels seus treballs al camp i els productes agroalimentaris que produeixen a les seues explotacions. Més tard, intervindran representants d’entitats que treballen amb perspectiva de gènere en diferents àmbits al món rural: associacions, com la Federació d’Associacions de Dones Rurals (Fademur), entitat d’àmbit estatal que presentarà un dels seus interessants projectes, “Ruraltivity”, i ONGs com Assemblea de Cooperació per la Pau del País Valencià, que ens parlaran de Ruwomed, el seu projecte de dones apicultores a Palestina. Per acabar la jornada hi haurà un tast de productes agroalimentaris. A més a més, al llarg de tot el dia, des de Fademur s’ha organitzat una petita fira d’artesania.

La jornada, organitzada per l’Ajuntament de Villores i el projecte de turisme apícola Apivillores, té com a objectiu donar visibilitat al treball de tantes dones que viuen al camp i sense les quals seria molt difícil portar endavant explotacions ramaderes, cultius i altres feines del territori. Així, el seu fil conductor serà la dona, i es debatran diferents temes des de diverses perspectives, a Villores, un poble que, amb aquesta i altres iniciatives, pretén convertir-se en referent d’activitats culturals i d’oci, exemple de petit municipi dinàmic i acollidor.

El lloc on es desenvoluparan les activitats és el Pavelló de Festes del municipi, on podran acudir totes aquelles persones interessades. La jornada és gratuïta, però es requereix inscripció, tant per a assistir a les xerrades com, sobretot, per al dinar (paella a preu popular), a través de la web de l’ajuntament www.villores.es.