Villores instal·larà càmeres de seguretat per evitar robatoris i incendis

2076
PUBLICITAT

 

Incendi de 2012 a Villores
Incendi de 2012 a Villores

>-Diadia-

L’incendi provocat en una vivenda a l’abril de 2012 va ser el desencadenant perquè a Villores s’iniciés el procés administratiu per col · locar càmeres de seguretat a tot el poble . En 2014 s’instal · laran . Així ho va explicar ahir l’alcalde del municipi , Ivan Bono , que va participar en la Junta de Seguretat Comarcal que es va celebrar a Castellfort . 

Bono va relatar que ” a l’abril de 2012 , després d’un incendi que va ser provocat els veïns van mostrar la seva preocupació i inquietud . Va ser per això que vam iniciar els tràmits i enguany col · locarem les càmeres” . Es tracta , segons l’alcalde , d’un pla que pretén controlar ” les nombroses entrades a la població” . A més de prevenir successos com el que va passar fa gairebé dos anys el consistori també espera espantar els lladres . I és que hi ha diversos carrers de Villores que permeten l’entrada i sortida del casc urbà . Villores prou feines compta amb 50 veïns a l’hivern , la majoria d’ells majors . Altres pobles dels Ports també han optat per instal · lar càmeres de seguretat o vigilància en punts estratègics dels municipis .

Incendi 2012-1 Incendi 2012-2 (2)

L’Ajuntament serà qui controlarà aquestes càmeres . Des del municipi confien que mai s’haja de donar cap avís, però l’eina de prevenció estarà instal · lada . Els veïns han estat els que més han insistit . De fet , segons relatava l’alcalde com botó de mostra , ” alguns van arribar a dirigir l’ajuntament dient que si era necessari pagar alguna cosa per costejar la instal · lació de les càmeres estaven disposats a fer-ho” . Aquest aspecte no s’ha plantejat , però mostra el sentir dels ciutadans .