Villores decideix el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals en assemblea veïnal

512
Foto d'arxiu. Reunió veïnal a Villores
PUBLICITAT

L’obligació de totes les localitats a tindre un Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals ha repercutit en que Villores, localitat de la comarca dels Ports, haja hagut de crear el seu propi per protegir la massa forestal del seu terme municipal. Com ha explicat l’alcalde d’aquest municipi, Ivan Guimerà, es tracta «d’un Pla que garanteix la seguretat dels nostres boscos, tot i que ha costat un temps arribar fins que siga una realitat».

La fórmula de govern de Villores fa precisa que el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals siga aprovat i ratificat per l’Assemblea Veïnal, gràcies a la que veïnes i veïns tenen veu i decisió sobre les decisions més importants del poble. En aquest cas, el poble de Villores va decidir ahir dilluns 22 de març, als baixos de l’Ajuntament, la creació del seu propi Pla Forestal d’Incendis per unanimitat.

Cal destacar que, a part de la creació del pla per fer front a hipotètics incendis forestals, des de l’Ajuntament de Villores s’estan duent a terme tasques de neteja de parts del terme municipal. Des de finals de 2020, 4 persones conformen la Brigada Forestal de Villores, i es dediquen a netejar i tornar a fer transitables camins perduts o massa espessos. L’última tasca realitzada ha sigut obrir i netejar l’antic camí que connecta Villores amb la Torre del Senyor, sortint des del cementeri, passant per la bàscula, fins a arribar al mas. «Volem recuperar part del nostre patrimoni i camins que han format part del nostre poble», assenyala Ivan Guimerà, qui ha destacat les feines realitzades durant els últims mesos de la brigada forestal.