Viles en flor otorga tres flors d’honor a Morella per cinqué any consecutiu

523
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) ha renovat per cinquena vegada consecutiva les tres flors d’honor de Morella en un acte celebrat avui a Gandia. La ciutat ha obtingut tres de les quatre flors possibles dins de la valoració que realitza aquesta associació.

La valoració està dins del programa Viles en flor, el qual pretén posar en valor el patrimoni vegetal i paisatgístic de cada població amb el conjunt de zones verdes i jardins del nucli urbà.

Cal explicar que ASFPLANT i l’ajuntament de Morella col·laboren per a millorar cada any. Així, durant l’últim exercici, des de l’associació s’han organitzat cursos de formació amb la brigada municipal per al tractament i manteniment dels jardins locals i les diferents tasques de tractament dels arbres i plantes que contenen. Aquesta va tractar d’augmentar la formació de la brigada per als treballs de jardineria i poda.

Cal destacar que Morella és un dels primers municipis a formar part del programa Viles en flor de la Comunitat Valenciana, el qual valora el seu patrimoni vegetal. Morella compta amb diferents zones verdes i jardins dins del centre històric, així com diferents balcons que componen un important patrimoni vegetal i floral. Aquestos ajuden a apropar la natura al nucli urbà i se sumen a l’atractiu del conjunt de la ciutat. Entre aquestes zones verdes i jardins destaca el passeig de l’Albereda, el Jardí dels Poetes i la Plaça Colom, entre altres jardins públics. A més, Morella compta amb més espais verds molt valuosos als afores com la Fàbrica Giner o el Roser de Xiva, així com altres monts públics com el pinar de Pereroles o el Mont de Vallivana.

Aquest programa compta amb una llarga trajectòria en diversos països europeus com el Regne Unit, Irlanda, França, amb 11.000 municipis adherits, i Itàlia. Així, en 2012 va començar a instaurar a Catalunya i el 2018 es van iniciar els primers municipis a la Comunitat Valenciana. Altres tres ciutats que tenen tres Flors d’Honor pròximes a Morella són Cervera, Vinaròs, Onda o Castelló.