Vilar de Canes preguntarà al veïnat sobre l’aprovació del Pla Eòlic ‘La Selleta’

703
Poble de Vilar de Canes. Font: Facebook Ajuntament de Vilar de Canes.
PUBLICITAT

Veïns i veïnes de Vilar de Canes podran donar la seua opinió sobre la posada en marxa del projecte eòlic que es pretén instal·lar al paratge natural La Selleta. El Consell de Ministres del Govern d’Espanya ha autoritzat a l’Ajuntament de la localitat a celebrar aquesta consulta sobre urbanIsme, una àrea de competència municipal. Al tractar-se d’una actuació de caràcter local i d’especial rellevància per al conjunt del veïnat s’ha donat el vistiplau al referèndum.

Des del Govern s’ha assegurat que s’han sol·licitat informes a la Subdelegació del Govern a Castelló, a la Generalitat Valenciana i a la Direcció General de Règim Jurídic Autonòmic i Local del Ministeri de Política Territorial.

El projecte, que l’impulsa el grup ‘Germania de Instalaciones y Servicios’, va eixir a la llum amb l’alcaldia de José María Domínguez, qui va faltar a l’octubre de l’any passat. Ell mateix ja va afirmar que no s’aprovaria mai sense el consentiment del veïnat. Ara, el seu successor, el socialista Aurelio Pitarch, publica aquesta consulta pública de màxima necessitat per a un veïnat que es va manifestar amb força davant la notícia del Parc Eòlic. L’argument inicial de la construcció a La Selleta dels ventiladors era que el veïnat no pagaria mai més electricitat al poble com a recompensa.