Vilafranca viurà un Sant Antoni reduït i sense majorals amb barres, malea, vida del sant, i ronda

421
Vilafranca, dia de les Barres, arrossegament
PUBLICITAT
Vilafranca, dia de les Barres, arrossegament

-Nota de premsa-

L’Ajuntament de Vilafranca coordinarà els actes de la festa de la Publicata en honor a Sant Antoni Abat amb la col·laboració de nombroses entitats i col · lectius de la localitat. El grup de teatre, els aficionats als cavalls, la Rondalla i voluntaris faran possible que la festa continue, tot i l’absència de majorals. Al mateix temps s’ha fet una crida a tots els veïns i aficionats a la festa perquè el 2015 haja majorals que es facen càrrec de l’organització.

L’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Vilafranca ha donat a conèixer el programa d’actes que s’iniciarà el proper cap de setmana. El dia 12 se celebrarà la primera eixida al bosc per recollir les barres de pi que serviran per construir la ” barraca ” de Sant Antoni. L’eixida, a falta de local per majorals, s’efectuarà des dels jardins de l’Avinguda del Llosar.

Divendres dia 17 de gener es procedirà al muntatge de la barraca.

El gruix de la festa arribarà els dies 18 i 19 de gener. Es mantindran els actes bàsics amb algunes modificacions als horaris de costum. Dissabte dia 10 es sortirà a la muntanya per tallar la “malea” necessària per a omplir de llenya la “barraca”. L’eixida, igual que el dia de les Barres, tindrà lloc des dels jardins de l’Avinguda del Llosar.

A l’hora de costum entrarà la Malea, amb la representació del tradicional Alto i la descàrrega de la llenya a la plaça.

La Rondalla de Vilafranca s’encarregarà de la Ronda pels carrers del poble. L’eixida de la Ronda tindrà lloc des de la seu del grup, a l’antiga Llotja.

La representació de la vida de Sant Antoni s’avança a les 18h . Serà a la Casa de la Cultura. Seguirà el sainet ” El drama de la Bolsería ” a càrrec del grup de teatre de Sant Antoni . A les 20h tindrà lloc l’encesa de la foguera.

-Diumenge.

Diumenge a les 10h tindrà lloc la missa en honor a Sant Antoni que comptarà amb l’acompanyament musical de la Rondalla de Vilafranca. A continuació se celebrarà la processó i la benedicció dels animals davant la imatge del Carrer Major.

La Ronda de Sant Antoni recorrerà els carrers del poble a partir de les 12h amb la presència de Sant Antoni, Luzbel i l’àngel, Morondo i la Diablera i la Rondalla de Vilafranca. Els cantadors seran José Manuel Ibañez i Soraya Santalucía. Després desfilarà el públic en general i les cavalleries.