Vilafranca viu la Fira de la Magdalena

345
Fira de la Magdalena a VIlafranca
Fira de la Magdalena a VIlafranca

La XXII edició de la Fira de la Magdalena de Vilafranca es viu aquest cap de setmana al municipi. La jornada inaugural, la del dia 13, va començar a les 22.30 hores amb el XXII concert extraordinari Fira de la Magdalena de la Unió Musical al frontó municipal. L’agrupació, dirigida per Pau Monfort, va interpretar diverses peces de John Adams, Nèstor Zarzoso i Ottirino Respighi.

Un primer grup de melodies va estar compost per les fanfàrries per a orquestra de John Adams: Lollapalooza, Tromba Lontana i Short Ride in a Fast Machine. De Nèstor Zarzoso es va interpretar el tango L’eix Transatlàntic i d’Ottorino Respighi la Unió Musical va fer sonar la Trilogia Romana formada per: Pini di Roma, Fontane di Roma i Feste romane.

Avui dissabte, a les 08.00 hores ha obert les portes del recinte de fires on es congreguen diferents expositors i ramaders. Durant el matí també s’ha celebrat el XX Cross Popular i el trasllat dels poltres amb cavalls des de la partida de la Devesa fins al recinte firal.

La inauguració oficial de la Fira de la Magdalena ha estat a les 12.00 hores i comptat amb la participació de l’alcalde, Óscar Tena, membres de la corporació municipal i les reines i dames de les festes 2017. Tot seguit, grans i menuts han participat en un taller d’artesania. A les 13.00 hores s’ha viscut l’arribada dels poltres i els cavalls al recinte firal. Des d’allà, els genets han partit a Les Fonts del Llosar.

La jornada continuarà amb diferents activitats entre les que cal destacar a les 17.30 hores l’exhibició de doma natural a càrrec de Pere Clotet. A les 18.00 hores es presentarà el llibre de la quaranta edició de l’Aplec “Mirades plenes de vida” a la casa de la cultura i a les 19.30 hores, després del lliurament dels premis del concurs de portades del llibre de festes, tindrà lloc l’actuació de “Los Gandules” patrocinada per la comissió de penyes 2015.

El recinte firal tancarà les portes a les 21.00 hores.

Diumenge, el recinte tornarà a omplir-se de visitants a partir de les 10.00 hores. A les 12.00 hores, hi haurà tallers d’artesania per a tota la família i es realitzarà el trasllat dels poltres amb cavalls a la Devesa.

A les 12.30 hores es presentarà la revista “Skapat al món rural” & Vermouting a càrrec d’Elia Roig. Ja a la tarda, a les 17.00 hores es realitzarà una visita guiada del Museu de la Pedra Seca i, a continuació, es podrà conèixer l’Església Parroquial Santa Maria Magdalena i la Torre de Conjurar. La XXII Fira de la Magdalena de Vilafranca serà clausurada a les 21.00 hores.

Cal assenyalar, que durant tot el cap de setmana a les Sales Gòtiques de l’ajuntament es podrà visitar l’exposició de l’Aplec dels Ports de 17.00 hores a 20.00 hores i que al carrer Valentí Montoliu es podrà gaudir amb jocs tradicions de fusta adquirits per la comissió de penyes 2015.