Vilafranca viu la cultura per Youtube en el confinament

445
Vilafranca es queda a casa
Vilafranca es queda a casa

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat per a aquest cap de setmana una sèrie d’activitats culturals per a realitzar des de casa a través de Youtube. Sota el lema “Vilafranca és queda a casa” es proposa una completa agenda amb contes, música, gastronomia i esport entre d’altres.

D’aquesta forma, el dissabte a les 11h hi haurà una recepta de cuina amb Bruno Morraja i a les 12h arribaran el contacontes PUM PUM i la presentació d’un llibre a càrrec d’Óscar Fabregat. A la vesprada, a les 17h Cecilia Tena oferirà un concert en acústic; a les 18h Anna Folch ensenyarà amb un tutorial la tècnica del Amigurimi i a les 19h arribarà la festa amb un tardeo musical “Sessió Al Perxi” dirigit per Sergio Altaba.

El diumenge, la jornada comença a les 11h amb esport. Pablo Andrés ensenyarà als espectadors del canal de Youtube a entrenar tot el cos. A les 12h hi haurà una xarrada sobre relacions familiars positives dirigida per Clàudia Fabregat. La vesprada començarà a les 17h amb Javier Soligó qui ensenyarà a introduir-se en el dibuix. La lectura també tindrà cabuda en les activitats virtuals i a les 18h Rosario Milián proposarà un llibre per a llegir i després posar en comú. Les activitats virtuals proposades per l’Ajuntament de Vilafranca finalitzaran amb un concert de “Cançons d’Artiga” que des de casa posaran a tots i totes a ballar.

Amb aquesta sèrie d’activitats per Youtube des de l’Ajuntament de Vilafranca es busca animar i dinamitzar el confinament per l’Estat d’Alarma derivat de la Covid19 a grans i xicotets. Cal recordar que Vilafranca és Capital Cultural Valenciana i que durant l’any organitza múltiples accions lúdiques i culturals de caràcter participatiu. Ara, amb l’Estat d’Alarma, s’ha buscat traslladar aquest tipus d’activitats presencials a l’interior de les cases amb vídeos de lliure accés per a tots i totes.