Vilafranca viu al màxim la festa de la Mare de Déu del Llosar

63
Mare de Déu del Llosar
PUBLICITAT

Com cada any, cada 8 de setembre se celebra el dia de la Mare de Déu del Llosar, patrona de Vilafranca. Aquest any, la majoralia va organitzar dues jornades amb les quals es va rendir homenatge a la verge. Així, vilafranquins i vilafranquines, van poder gaudir de diversos actes.

La festa començava el dijous, dia 7, amb el volteig general de campanes. Seguidament, els majorals van realitzar el tradicional volteig manual d’aquestes, i així, donaven pas a dos dies plens de passió i emoció. La Unió Musical de Vilafranca també va participar aquest dia amb una cercavila. A més, a la vesprada es portava a terme la novena. En acabar, es va inaugurar el nou retaule de la Mare de Déu, i la coral del poble va cantar una serenata en commemoració del centenari de l’himne de la verge. Aquest acte es va portar a terme a la porta de l’església, un acte ple d’emoció que va vindre seguit d’un refresc de germanor. A més, es van estar repartint cintetes i venent polseres de la Mare de Déu.

El dia de la Mare de Déu del Llosar, 8 de setembre, va estar ple d’actes que van fer participar a veïns i veïnes per honrar a la verge. La jornada es va iniciar amb una cercavila i una diana de la Unió Musical de Vilafranca, que va donar pas al volteig general de campanes, que anunciava el dia de festa. A les 10.30 h, va eixir, des de la parròquia, la processó fins al santuari del Llosar. Enguany, la majoralia va ficar un autobús perquè tot aquell que ho desitjara poguera arribar al santuari a gaudir de la festa sense cap impediment. Més tard, se celebrava la missa solemne, i es feia el tradicional refresc als arcs del pare Plàcid, amb pastissos, cassalla i moscatell. Tot seguit, es va procedir a la conclusió del solemne novenari i es van posar a la venda els pastissos, que en acabar la festa, la majoralia afirmava haver-los venut tots. A més, la Unió Musical de Vilafranca va tornar a delectar al poble amb un concert de pasdobles. Al voltant de les 19.30 h, la processó entrava al poble, on es va rebre amb traques que li donaven la benvinguda. Finalment, per a tancar el dia, la Plaça d’En Blasc es va omplir amb el Ball Pla, on grans i menuts es van ajuntar per a ballar-lo per última vegada aquest any. En acabar, es va portar a terme un refresc a Casa Maria Rosario, i un castell de focs va donar per concloses les festes.

Així doncs, vilafranquins i vilafranquines han viscut dos dies de religió i tradició en honor a la Mare de Déu del Llosar, en els quals han pogut participar en els diferents actes organitzats per la Majoralia d’enguany. Des de l’Ajuntament de Vilafranca agraeixen a les majoralesses i els majorals haver organitzat aquesta completa programació, i a la gent del poble, haver acollit tan bé aquesta festa tan emocionant i característica de Vilafranca.