Vilafranca treballa per a recuperar la normalitat

464
PUBLICITAT

La borrasca Gloria va deixar sumida en la neu a Vilafranca. Durant diversos dies els serveis del municipi han sigut reduïts al mínim a causa de la neu. No obstant això, després de la tempesta arriba la calma, i això és el que està ocorrent en el municipi dels Ports.

Segons ha assenyalat l’alcaldessa, Silvia Colom, s’està treballant intensament per a netejar els carrers i restablir la normalitat. Així mateix, les carreteres ja són transitables i els accessos a la localitat estan oberts. Es continua demanant precaució en transitar sota les teulades a causa de l’acumulació de neu i el risc de despreniments.

Així mateix, ja s’ha accedit pràcticament a la totalitat de les masies i s’espera que entre hui i demà s’arribe a totes elles.

De la mateixa manera, des d’aquest mateix matí els i les alumnes del col·legi En Blasc d’Alagó i de l’IES Vilafranca ja poden acudir a classe. Encara roman tancada l’escola infantil (guarderia) com a mesura de seguretat.

El centre de salut també ha restablert la seua activitat.

Les dependències esportives (poliesportiu, piscina i gimnàs) continuaran tancades fins que es reduïsca la capa de neu de la teulada i no hi haja perill. Una vegada fetes les comprovacions oportunes sobre l’estat de les instal·lacions, aquestes es tornaran a obrir a veïns i veïnes.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca s’agredeix la gran faena realitzada pel Consorci Provincial de Bombers i els efectius de l’UME. Gràcies al seu esforç, així com el dels conductors de les llevaneus i les pales del municipi, ha sigut possible restablir la normalitat en un curt període de temps. Tots ells, empleats municipals, bombers i efectius de l’UME, s’han enfrontat a dures condicions de treball.

Cal assenyalar que aquesta és la primera vegada que l’UME es desplega per a ajudar en la zona a causa de les nevades. En aquesta ocasió han sigut un centenar els homes i dones que han treballat per a netejar accessos i carreteres i ajudar en la lluita contra la neu.