Vilafranca trasllada a Patrimoni la necessitat de restaurar Sant Roc

782
PUBLICITAT

-El Director territorial de Cultura i Patrimoni visita l’ermita i comprova el seu deteriorament
El director territorial de Cultura i Patrimoni, Cristian Llinares, a petició de l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha visitat l’ermita de Sant Roc de la localitat. Acompanyat de l’arquitecte de Patrimoni, Arturo Zaragozá, ha observat el mal estat de conservació en què es troba l’edifici que presenta problemes estructurals importants. Llinares ha apuntat que “hem detectat que està en mal estat, informarem a la direcció general de la situació i tractarem d’actuar sobre les parts més danyades, sobretot la bóveda de l’entrada i les esquerdes que s’aprecien a la façana. Per fora estructuralment està millor del que sembla. El pitjor està a sobre del cor “.

L’arquitecte Arturo Zaragozá ha apuntat que “és urgent actuar, no s’ha reparat des de fa molts anys, si es desprèn un tros de biga sobre la volta cauria irremeiablement. La quantitat a invertir és relativament menuda. Ara és realment urgent actuar. El projecte està fet, amb el que és molt més fàcil dur-lo a terme (…) Donen por les esquerdes de la façana però corresponen a un assentament diferencial i sembla que està corregit. Posarem testimonis per veure la gravetat de les mateixes”.

L’alcalde de Vilafranca ha agraït la visita i ha assenyalat que des de l’Ajuntament i la parròquia s’està treballant des de fa molts anys per aconseguir finançament. Referent a això l’alcalde ha agraït la tasca que va desenvolupar l’anterior rector de Vilafranca, Mn. José Aparisi per a la realització del projecte que ara permetria una immediata rehabilitació. En una primera fase amb uns 20.000 o 25.000 euros es podrien executar els treballs més urgents. L’alcalde ha apuntat que l’objectiu és que entre totes les administracions i el bisbat es puga rehabilitar l’edifici.