Vilafranca talarà les barres de la barraca de Sant Antoni aquest diumenge

558
Tala de barres a Vilafranca el 2018.
PUBLICITAT

Després de reprendre l’activitat santantonera el passat diumenge amb la subhasta de la llenya dels troncs, Vilafranca tornarà de nou al monte un mes després, per talar les barres que conformaran la barraca. Així, el diumenge 20 de febrer a les 10h del matí, des del local de la Majoralia, ubicat a l’avinguda Llosar, traginers i cavalleries, amb reates i gambals, desfilaran cap a Palomita.

No obstant això, l’activitat de la Majoralia del cap de setmana no se centra en el diumenge. El dissabte, el tres forns vilafranquins pujaran la temperatura i despendran olor d’aiguardent i confitura de carabassa. Familiars i amics de la Majoralia col·laboraran en la realització de vora 12.000 pastissos, que, com cada any, ompliran la festa de dolçor. No obstant això, en tot moment es vetllarà per garantir la distància de seguretat entre pastissers i pastisseres i la Majoralia donarà mascaretes a tot aquell qui col·labore.

Reposats els pastissos i amb les barres ja a la plaça, esperarem 7 dies fins a l’arribada de la festa. Una celebració que, enguany, arribarà el darrer cap de setmana de febrer. La neu ja ha fet posposar Sant Antoni en diverses ocasions, però sembla que la Covid-19, després d’anul·lar-la l’any passat, l’ha fet retardar aquesta vegada, i més que mai. Així, el divendres 25 es plantarà la barraca a la plaça d’En Blasc. El dissabte a les 10h s’eixirà cap al Bovalar a per la Malea que revestirà la barraca. El mateix dia per la vesprada, després de l’Alto al Rellotge i la lectura de les Relacions, es descarregarà la Malea i la rondalla començarà a sonar pels carrers del poble. Ja a mitja vesprada es representarà l’Autosacramental de la Vida de Sant Antoni i el Sainet i tot seguit es cremarà la barraca. El diumenge 27, tindrà lloc la Ronda pels carrers del poble de matí i l’almoneda de vesprada.

A més, durant aquestes setmanes que la festa de Sant Antoni ha estat en espera, la Majoralia ha compartit fotos i declaracions de gent del poble relacionades amb aspectes de la festa a través de les xarxes socials: el veïnat de la localitat, el grup de teatre i la part culinària.