Vilafranca sol·licita a la Diputació inversions a l’interior per a fomentar oportunitats d’ocupació

82
PUBLICITATL’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, ha plantejat a la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, la necessitat de realitzar inversions públiques destinades a fomentar oportunitats d’ocupació en les zones interiors. Aquest plantejament es va efectuar durant la trobada mantinguda per totes dues en la Diputació de Castelló.

Silvia Colom ha expressat la inquietud existent en la localitat respecte al futur i la incertesa que envolta a la indústria tèxtil, posant l’accent en la importància d’activar inversions per a proporcionar als habitants de Vilafranca i del territori oportunitats que els incentiven a romandre i a quedar-se a viure en la zona.

Així mateix, l’alcaldessa ha compartit amb la presidenta provincial la preocupació per la sequera, proposant la construcció d’una bassa o embassament al voltant de La Pobla de Bellestar com a mesura per a garantir futurs recursos hídrics. Aquesta proposta va ser plantejada prèviament a la delegada del Consell, Susana Fabregat, i serà presentada també per l’alcaldessa en la pròxima reunió amb la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas.

Colom també ha manifestat interés en la possibilitat d’integrar a Vilafranca i Benassal en el Consorci Provincial de l’Aigua, amb l’objectiu que el pou de Llargueres forme part d’aquest organisme i així la Diputació puga brindar suport en el proveïment d’aigua.

-Plaça de bous

En un altre àmbit, totes dues representants han abordat el conveni anual entre l’ajuntament i la institució provincial per a dur a terme millores en la plaça de bous. D’altra banda, l’alcaldessa ha destacat la importància de mantindre el conveni existent en matèria de gestió de residus. Marta Barrachina ha confirmat que Vilafranca continuarà comptant amb el suport de la Diputació mitjançant aquests convenis, a més de continuar beneficiant-se de la maquinària provincial per al manteniment de camins i pistes, tal com ha ocorregut fins a la data.