Vilafranca Solidària

Vilafranca Solidària va clausurar dijous un any dedicat a l’educació en igualtat entre homes i dones . Va ser en un acte dirigit per Óscar Fabregat i presentat per Marta Milián , en el qual es va repassar l’activitat de 2013, que s’ha dedicat a l’educació igualitària . Per a això s’han dut a terme un ampli ventall d’activitats . UGT va projectar la pel · lícula ” La font de les dones” . El sindicat també va patrocinar l’exposició fotogràfica ” La dona treballadora vilafranquina ” . Durant l’Escola d’Estiu es van organitzar jocs integradors i La Rabera Eclèctica i la Unió Musical acostaren a Vilafranca l’espectacle ” Moltes veus femenines ” . D’altra banda Isonomia va oferir la mostra “Dones i Esport ” . Així mateix la mateixa fundació va oferir un taller sobre igualtat al col · legi Don Blasco de Alagón .

L’escriptora Pepa Úbeda va oferir una conferència sobre literatura i erotisme i a la Fira de la Magdalena es va presentar el llibre ” Estrelles de Colors ” . Una altra activitat destacada va ser la visita guiada titulada “Dones vilafranquines “, a càrrec de Guillem Monferrer . Dins de la campanya també es va jugar un partit de futbol entre el CF Vilafranca i el Vila – real femení . En el si de l’any dedicat a l’educació igualitària la psicòloga Coto Talens va coordinar tallers sobre educació no sexista i es va representar el teatre social amb la presència de “Les del Paraban ” .

-2014- Implicació de tot el poble .

L’any que s’inicia estarà dedicat als nens i els joves . Cinta Pitarch , educadora de l’Escola Infantil , que ha vist les generacions de xiquets i xiquetes durant els darrers 35 anys va descriure com ” malgrat els canvis , tots es queden sorpresos quan per la finestra de l’Escola Infantil veuen nevar ” . Ivan Escorihuela i Gema Fabregat , amb poesia i música , van evocar el paper de l’educació a casa ia l’escola . Un vídeo va donar a conèixer a tots els que al poble juguen un paper amb xiquets i joves , des de l’Escola Infantil a l’Espai Jove . Un conte relatat per María Sancho va incidir en el valor de la integració . A més , els xiquets del col · legi Don Blasco de Alagón i els alumnes del Ies explicar el lema de la campanya de Vilafranca Solidària i el logotip .  Héctor Bayot i Carla Marín explicaren el lema, i Elia Tena va descriure el logotip que ha dissenyat. Durant 2014 Vilafanca treballarà per la ” infància i l’adolescència , jugar i compartir” . En l’acte els alumnes del Ies van realitzar una coreografia , els més petits van enunciar els drets dels nens i tots van prendre consciència del valor de les generacions futures .