Vilafranca se suma a la protesta nacional per unes pensions dignes

434
PUBLICITAT

La plataforma de Vilafranca per unes pensions públiques i dignes es manifestava el dissabte coincidint amb la concentració organitzada per la coordinadora en defensa de les pensions a Madrid. Vilafranca se sumava així a la protesta nacional tot i la distància.

Assenyalen la rebaixa de les pensions i la imposició de certes condicions laborals després de la crisi del 2008 com les causes de la precarització del mercat laboral actual, l’augment de les desigualtats socials i l’increment de la vulnerabilitat de certs col·lectius com el de dones i els menors.

Denuncien el plantejament d’un pla milionari de recuperació econòmic postcovid per a les grans empreses, finançat a càrrec del deute de l’estat i amb la condició de la privatització de les pensions.

Per això exigeixen una auditoria dels comptes de la Seguretat Social per desmentir la propaganda d’insolvència difosa per justificar els canvis. També demanen una reversió de les reformes de pensions i laborals, tallar la bretxa de gènere i avançar l’edat de jubilació per diversificar el mercat de treball.