Vilafranca saldarà tots els seus deutes amb els bancs el 2017

623
PUBLICITAT

-El Ple aprova els pressupostos amb el vot a favor del PSPV, l’abstenció del PP i el vot en contra de Compromís.

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat el pressupost de 2016. Es tracta d’uns comptes que ascendeixen a 2.056.000 euros, una quantitat lleugerament inferior a la de l’any passat. El consistori ha inclòs entre les inversions més destacades la finalització del gimnàs, el taller d’ocupació i els materials per rehabilitar la plaça de bous, l’asfaltat de carrers, l’adquisició de nous terrenys per ampliar la zona esportiva i inversions en les zones de l’entorn de les pedanies del Llosar i la Pobla. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha explicat que la quantitat dedicada a inversions es troba al voltant dels 210.000 euros als quals cal sumar la inversió que rebrà el municipi al taller d’ocupació que s’està desenvolupant a la plaça de bous.

El consistori amortitzarà enguany 70.000 euros de deute, de manera que el 2017 la localitat ja no tindrà quantitats pendents amb els bancs. Fa 12 anys el deute de l’Ajuntament superava el milió d’euros.

L’alcalde també ha destacat que es dediquen més de 100.000 euros per ajudar les activitats que organitzen les associacions.

-Conexió amb fibra òptica

D’altra banda el consistori dedicarà fons a crear una xarxa de fibra òptica que connectarà els eficios municipals. En matèria cultural hi haurà inversions en els museus i es dedicarà diners a noves excavacions arqueològiques. En no haver-hi comissió de festes la partida per a festejos es situarà al voltant dels 30.000 euros.

-Miralles Del Carro

D’altra banda l’alcalde ha explicat que durant 2016 l’Ajuntament tractarà de recaptar tots els ajuts possibles per executar l’asfaltat del Carrer Miralles del Carro. La no execució de les obres a 2016 és un dels aspectes que ha criticat Plataforma per Vilafranca-Compromís i un dels motius que els han dut a votar en contra dels comptes.

-Oposició. Abstenció del PP i vot en contra de Compromís

El PP es va abstenir en els pressupostos criticant les retribucions de l’alcalde i del tinent d’Alcalde. Compromís va votar en contra criticant aquests mateixos conceptes així com la partida de personal. Des de la formació eco-nacionalista també se va fer una crida a la gent del poble per que hi haja comissions de festes i que no sigue l’Ajuntament qui es faça càrrec de l’organtizació de les mateixes.