Vilafranca reuneix a 160 professors al primer congrés d’innovació educativa

1232
PUBLICITAT

El Col·legi Públic d’En Blasc d’Alagó de Vilafranca, l’IES de la localitat i la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca van organitzar ahir la primera edició del congrés “L’EDUCACCIÓ, noves experiències educatives als Ports i el Maestrat” que va ser tot un èxit de convocatòria. I és que la jornada, que s’anava a desenvolupar a la Casa Social de la localitat, va haver de desplaçar-se a la sala de teatre Carles Pons al desbordar l’aforament de la primera ubicació. A més, les inscripcions es van haver de tancar en arribar als 160 participants per motius d’aforament i organització.
02-IMG_1450
La jornada es va iniciar amb la ponència de Manuel Fernández Navas i Noelia Alcaraz sobre “L’avaluació com a pilar de canvi en el pensament docent”. Va continuar amb l’exposició de Marina Cañizares Tristán i el “Aprenentatge basat en projectes”. Per vesprada Ramon Barlam va dissertar sobre “El canvi metodològic en l’era de la distracció”. Així mateix en la jornada es van presentar diverses comunicacions simultànies. Hi van participar nombrosos docents del col·legi públic Don Blasco d’Alagó de la Vila i l’IES Els Ports.
04-IMG_1470
Jordi Marín, de l’IES Els Ports, va parlar sobre “Alchemists, el mètode científic a través del joc”. Pau Gil, de l’IES Ramon Berenguer de Cambrils va dissertar sobre “Formes alternatives d’explicar les ciències experimentals”. Antonio Sánchez i Maria Ortí, de l’IES Els Ports van donar a conèixer l’experiència “Grups interactius: pràctica d’èxit aplicada a l’expressió escrita en l’àrea d’anglès”.
05-IMG_1475-001
Nombrosos mestres i profesors de la localitat van aportar també les seves experiències. Leticia Lorenz, professora de l’IES Deltebre va oferir una xerrada sobre “Aprenem tecnologia treballant per projectes”. Pau Monfort, mestre del CEIP La Floresta va exposar “Donem la volta a la teva classe, introducció al ‘Flipper classroom’”.
06-IMG_1480-001
Mentre Vanessa Marin, del CEIP Manel Garcia Grau, va explicar el “Projecte Col·laboratiu Van Gogh 15″. Alicia Monfort, del Col·legi d’En Blasc d’Alagó va explicar el “Binding: cap xiquet enrere”. Finalment Geles Altaba, del Col·legi d’En Blasc d’Alagó va donar a conèixer “Tertúlies Dialògiques: aprenguem amb les emocions”.
14-IMG_1526-001
12-IMG_1511-001
07-IMG_1488-001
10-IMG_1500-001