Vilafranca renova la web cam i instal·la un nou sensor meteorològic a temps real

801
El Temps a Vilafranca
El Temps a Vilafranca
El Temps a Vilafranca

La regidoria de Turisme i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Vilafranca ha millorat la informació meteorològica que ofereix a través del web www.ajumentdevilafranca.es . El regidor de l’àrea de Noves Tecnologies i Turisme , Valentín Miravet , ha assenyalat que “s’ha instal · lat una nova web cam que té diverses finalitats . D’una banda permet als que accedeixen al web tenir una visió general de l’Avinguda del Llosar . La web cam és molt seguida quan es produeixen nevades , quan arriba la Malea de Sant Antoni o simplement per tafanejar sobre què passa al municipi . Però a més la càmera web és un element de seguretat per als veïns de Vilafranca en estar situada en un cèntric emplaçament ” .

A la web municipal també s’ha iniciat un procés er millorar la informació meteorlógica que s’ofereix a veïns i visitants . “La climatologia de Vilafranca és un dels elements que més curiosos atreu . És per això que hem creat una finestra al web municipal que permet conèixer a temps real les dades de precipitació , temperatura , humitat i vent . Així mateix , per a aquells que vulguin ampliar encara més la informació la finestra està enllaçada a l’aplicació Weather link , que ofereix tot tipus d’estadístiques sobre temperatura , vent , pressió atmosfèrica , precipitació ” . A més els usuaris de telèfons mòbils també poden descarregar-se una aplicació que poden personalitzar per a Vilafranca . D’aquesta manera poden conèixer les dades a temps real de l’estació en els seus telèfons . L’aplicació està disponible per a dispositius Android i Apple .

D’altra banda aquesta estació meteorològica està connectada al portal d’informació Meteoclimatic , de manera que Vilafranca apareix constantment en aquesta coneguda web d’informació climàtica .

El web cam i l’estació meteorològica es poden consultar a la portada de la pàgina web , però també en l’apartat específic del Temps . A més d’aquestes dades a la secció s’ofereix informació de l’estació meteorològica que Aemet té instal · lada a la localitat . Aquesta estació d’Aemet permet que Vilafranca aparegue gairebé diàriament a la secció meteorològica de Televisió Espanyola , tant en els informatius regionals com nacionals .

D’altra banda s’ofereix la previsió personalitzada per Vilafranca que realitza el meteoròleg de l’IES de la població , Melcior Rovira .

– Ignasi Llopis

La secció també permet accedir a la web www.ajuntamentdevilafranca.es / i_llopis on l’observador local , Ignasi Llopis , ofereix tot tipus de dades , curiositats , efemèrides . Es tracta d’una web de referència climàtica , ja que Llopis presenta les dades de les últimes dècades de forma sistematitzada .