Vilafranca recorda 776 anys d’història amb la Medalla de la Vila per a Creu Roja i el premi Explorador Andrés per a Pablo Altaba Tena

267
L’Ajuntament de Vilafranca ha concedit a Creu Roja la “Medalla de la Vila”, amb motiu del 776 Aniversari de la Carta Pobla concedida a la població per Blasco d’Alagó. Aquest matí s’ha celebrat una acte commemoratiu a la Casa Social. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha fet lliurament de la medalla al president de Creu Roja Vilafranca, Óscar Vicente. Tots dos han recordat als fundadors de Creu Roja Vilafranca, fa 40 anys.

776 anys Vilafranca1 776 anys Vilafranca2 776 anys Vilafranca3 776 anys Vilafranca4 776 anys Vilafranca5 776 anys Vilafranca6 776 anys Vilafranca7 776 anys Vilafranca8
L’acte l’ha conduït Guillem Monferrer. La celebració ha comptat amb l’acompanyament musical d’un grup de corda, vent i veu. En els parlaments l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha recordat els orígens del municipi evocant els textos d’Antonio Monfort i el seu relat del segle XIX. Per lliurar el premi a Creu Roja el consistori ha valorat la intensa tasca que desenvolupa la Creu Roja des de fa 40 anys. En aquests moments la institució compta amb 638 socis repartits en 10 poblacions: Vilafranca, Ares, Castellfort, Benassal, Culla, Vilar de Canes, Torre d’En Besora,Atzeneta, Vistabella i Benafigos. L’Assemblea de Vilafranca és una de les més actives de la província de Castelló. Compta amb més de 50 voluntaris actius. Entre les seues facetes destaca el programa Menjar a Casa, del qual s’han beneficiat més de 100 veïns deVilafranca des de la seva posada en funcionament. Així mateix realitza serveis preventius en tot tipus d’actes. Creu Roja també compta amb una secció de joventut, que organitza periòdicament activitats. Així mateix a la Vila l’entitat ofereix cursos de castellà per a immigrants, atenció social a famílies que necessiten menjar o no poden pagar rebuts d’electricitat … Una altra de les seves tasques passa per la gestió de la teleassistència o la transmissió d’informació als Serveis socials sobre les necessitats de la població. Creu Roja col·labora amb altres entitats com Càritas en la recollida de roba per necessitats. En nom de Creu Roja Óscar Vicente ha agraït el premi, igual que ho ha fet la presidenta provincial de l’entitat, Flores Higueras.
-Premi Explorador Andrés
D’altra banda Pablo Altaba Tena ha rebut el premi de Recerca Explorador Andrés, que recorda la figura de l’explorador vilafranquí que va realitzar descobriments en el Golf de Guinea, al segle XIX. Pau Altaba Tena ha realitzat un estudi arquitectònic i patrimonial d’un edifici històric de Vilafranca, com és la Casa dels Brusca. La interpretació de l’himne a Vilafranca ha tancat l’event.