L’Ajuntament de Vilafranca ha preparat per a aquest estiu una diversa programació festiva, cultural i formativa. Així, durant aquests mesos continuen els cursos de l’Aula Mentor i s’inicien els cursos d’estiu de la Universitat Jaume I. El càmping del Llosar acull un taller de bio construcció i el en Alberg Municipal La Parreta se celebrarà un campus de bàsquet i un taller de mètodes d’estirament de les cadenes musculars, tots dos al mes d’agost.
Les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca acolliran diferents exposicions sobre la Fira de la Magdalena, les festes patronals i la Pedra en Sec. A més, des de finals de juny fins a principis d’agost està en marxa l’escola d’estiu amb activitats lúdiques i culturals per als més menuts i l’oferta gastronòmica s’amplia amb les diferents iniciatives que emprenen el restaurant l’Escudella i la Taverna del Forn.
L’agenda també recull la programació del cap de setmana de les festes de Sant Cristòfol del primer cap de setmana de juliol que inclouen el dinar de socis, les vesprades de vaquetes, el Ball Pla i la processó de vehicles. Les audicions de final de curs de l’Escola de Música de la Unió Musical de Vilafranca, els dies 12 i 14 de juliol o el concert extraordinari de la banda amb motiu de la Fira de la Magdalena completen la programació musical juntament amb la tercera edició del Festival de Música 775 al mes d’agost. Precisament la fira se celebra durant el cap de setmana del 16 i 17 de juliol, amb el recinte d’expositors de maquinària agrícola, artesania i ramaderia. El recorregut de cavalls, les demostracions dels mestres artesans, el concert de sarsuela Katiuska i les visites guiades al nucli antic són algunes de les propostes per realitzar durant aquesta fira de la Magdalena que celebra el vintè aniversari. D’altra banda, la Plaça de Bous es convertirà en un cinema a l’aire lliure amb la projecció de pel·lícules per a tots els públics.
Les festes patronals de Vilafranca en honor a Sant Roc se celebren enguany del 12 al 21 d’agost. L’agenda de l’estiu també inclou activitats com Pilates, aeròbic, step o la marxa Entreparets.