Vilafranca presenta una completa agenda amb motiu del Dia Internacional de la Dona

813
Programació del Dia de la Dona a Vilafranca
Programació del Dia de la Dona a Vilafranca
PUBLICITAT

El pròxim 8 de març es commemorarà a nivell mundial el Dia Internacional de la Dona i, per això, des de l’Ajuntament, l’Agència d’Igualtat del municipi i diferents entitats de Vilafranca han preparat una sèrie d’activitats que s’allargaran des del 29 de febrer fins al mes d’abril.

D’aquesta forma, el dissabte 29 de febrer en el poliesportiu es durà a terme des de les 16h un taller d’autodefensa personal feminista a càrrec de Marga Montes. Es recomana portar sabates, roba còmoda i una botella d’aigua.

Durant tota la setmana pròxima es realitzarà la campanya “No a la violència masclista”. S’instal·laran en dos punts del municipi senyals amb la forma d’un cor partit i el lema “No violència masclista”. Així mateix, podrem visitar “l’Art visual amb perspectiva de gènere” d’Anne Burton. Es tracta de dos murals originals que també s’instal·laran en dos llocs de Vilafranca.

El divendres dia 6 a les 19h des del Grup de Dones, l’Ajuntament i l’Agència d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca han organitzat una concentració i lectura dels manifestos en defensa dels drets de les dones i en rebuig a les violències masclistes. Seguidament, a les 22h, el Grup de Dones i UGT Comarques Nord han organitzat un cinema fòrum sobre la pel·lícula “Una cuestión de género”.

Les activitats continuaran el dissabte 7 amb la representació de l’obra “Me quiere no me hiere” per Arantxa Català i Antonio Guerrero. L’obra serà a les 19h a la Sala de Teatre Carles Pons de la Casa de Cultura i l’activitat l’ha organitzada el Grup de Dones i l’Agència d’Igualtat de l’Ajuntament. La jornada acabarà amb el sopar de sòcies de l’associació de dones a l’edifici polivalent.

El diumenge 8, Dia Internacional de la Dona, es presentarà a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament l’exposició “Les nostres dones, la seua saviesa” creada per l’alumnat de l’IES Vilafranca.

Així mateix, assenyalar que en els centres educatius es realitzaran activitats en matèria d’igualtat al llarg del curs. Així, al CEIP En Blasc d’Alagó es realitzaran els tallers “Totes les Professions són per a tots i totes” per a l’alumnat de Primària; “Promoció de la Igualtat entre Dones i Homes” per a l’alumnat de tercer i quart de Primària que serà impartit per Isonomia; també s’està elaborant un calendari feminista per l’alumnat del col·legi en col·laboració amb l’Assemblea de Cooperació per la Pau, el professorat i l’Agència d’Igualtat; els xiquets i xiquetes de primer i segon de Primària participaran en un taller sobre “estereotips i rols de gènere” a càrrec de l’Agent d’Igualtat del municipi. A més, des dels centres educatius i l’Agència d’Igualtat s’impulsaran durant aquests mesos diverses activitats de promoció de la igualtat.

FES CLIC ACÍ PER VEURE LA PROGRAMACIÓ: