Vilafranca prepara els actes al voltant del Dia de les Dones

661
Actes del 8 de març a Vilafranca
Actes del 8 de març a Vilafranca
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vilafranca ultima la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Al voltant d’aquesta data, des de l’1 al 13 de març tindran lloc diverses activitats programades per l’Agència d’Igualtat per reivindicar el feminisme i denunciar el sexisme en la societat.

Així, el dimarts 1 de març a les 17h a la Biblioteca Matilde Escuder s’ha programat una activitat per a donar a conéixer l’obra “Persépolis” de Marjadne Satrapi.

I el dijous 3 de març a les 18h la Xarxa Valenciana d’Igualtat i la Xarxa Reactiva Els Ports organitzen l’activitat “Benvingudes” al local de festes de Forcall. Allí s’exposaran les experiències de dones nouvingudes a la comarca dels Ports.

Els tallers i jocs reivindicatius tindran el protagonisme el divendres 4 de març. I és que a més de l’elaboració de la pancarta del 8 de març es durà a terme un taller de creació de xapes per l’igualtat a la Casa de la Cultura de 17h a 20h.
També, de 17h a 20h a la Biblioteca Matilde Escuder, es podrà participar en el joc de taula “L’oca feminista”, dirigit a xiquetes i xiquets a partir de 8 anys i es crearà un mural per l’espai violeta de la Biblioteca.

L’endemà, el dissabte 5 a les 12h, la companyia 3000 Ducados durà fins la Biblioteca “El Árbol de los zapatos y otros cuentos mágicos”, que va dirigit a xiquetes i xiquets de 3 a 7 anys. I a les 19h a la Sala de Teatre Carles Pons el públic jove i adult podrà gaudir de l’obra “La Pícara de Sevilla” amb Reyes Ruiz.

El 8 de març es viurà l’acte central, la lectura del manifest institucional amb la cadena humana de germanor. Serà a les 17h davant l’estàtua de la dona treballadora.

El dimecres 9 serà el torn de la xerrada “Para presumir no hay que sufrir”, de la mà del Centre Dona Rural de Sant Mateu. La cita és a les 18h a la Casa Social de Vilafranca.

El joc de taula “Qui és ella?” serà la proposta per al divendres 11 de març de 17h a 20h a la Biblioteca.

Quant al dia següent, dissabte a les 18h, l’humor de Loles Serrano, amb l’espectacle “Dominas, chonis y princesas” omplirà la sala de teatre Carles Pons.

Finalment, el diumenge 13 de març el Grup de Dones de Vilafranca patrocina la passejada de germanor que eixirà a les 9.30h de la porta de l’Ajuntament i a les 10h de La Parreta.

A banda es realitzaran activitats paral·leles als centres educatius de la localitat: un concurs de creació de micro-video “Dones i igualtat”, la 15a edició del Premi Federico Mayor Zaragoza, el I Concurs “Poegrafíes” de l’IES Vilafranca, el muntatge fotogràfic “Dones a la música”, el taller xapes per l’igualtat, i l’exposició “Les sabates de qui ja no està” a les sales gòtiques. A més, a l’institut tindrà lloc un seminari coeducatiu amb xerrades sobre dating violence, pornografia infanto-juvenil i noves masculinitats. I al CEIP Don Blasco de Alagón la Fundació Isonomia realitzarà el 17 de març el taller “#Senseetiquetes; per a la construcció d’un futur professional sense estereotips de gènere”. També la residència de la tercera edat comptarà amb activitat, concretament el videofòrum al voltant de la pel·lícula “El Olivo” d’Iciar Bollain.