Vilafranca premiarà el dissabte a Eduardo García i a Cristina Albert

141

– L’acte, previst inicialment per al dia 10, es va ajornar pel temporal de neu

El sacerdot vilafranquí Eduardo García rebrà la Medalla de la Vila 2018 dissabte que ve, 17 de febrer. Serà dins de l’acte de commemoració del 779 aniversari de la Carta Pobla de la localitat que va haver de posposar-se com a conseqüència del temporal de neu. Així mateix, es lliurarà també a Cristina Albert Rabaza el guardó Explorador Andrés pel seu estudi dels arbres monumentals del terme municipal.

Vilafranca vol reconèixer a Eduardo García “tota una vida dedicada als altres”. I és que el sacerdot atresora cinquanta anys d’experiència ajudant als més necessitats. Els seus mèrits inclouen haver sigut missioner a Burkina Faso en diversos períodes, ser impulsor del Centre de Formació Professional d’Albocàsser, formar part de la pastoral penitenciària, estudiar les parròquies rurals, escriure sobre les seues vivències com a missioner i implicar-se en el moviment Junior. El jurat ha destacat “el seu compromís vital, trajectòria, testimoni i servei d’ajuda als altres”.

L’altre reconeixement de la jornada serà per a Cristina Albert. El guardó Explorador Andrés té com a finalitat premiar els estudis i treballs universitaris realitzats sobre la població. En aquesta ocasió, s’ha valorat l’inventariat de 60 arbres monumentals del terme de Vilafranca que ha realitzat Albert.