Vilafranca posa en valor les seues pintures rupestres

428

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha participat en la presentació de la nova estratègia de promoció de l’art rupestre llevantí, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

El primer edil ha valorat la nova política posada en marxa per la Generalitat Valenciana per a donar a conèixer els jaciments rupestres i posar-los en valor. Referent a això Óscar Tena ha incidit en els esforços que en els darrers anys està duent a terme el consistori en la investigació i posada en valor de les pintures rupestres del terme municipal.

En este sentit ha apuntat que gràcies al treball dels investigadors Dídac Román i Inés Domingo s’han localitzat dos abrics rupestres de gran importància, amb una antiguitat de 7.000 anys. L’alcalde ha mantingut trobades amb responsables autonòmics de Cultura amb l’objectiu d’aconseguir el tancament, protecció i consolidació d’estes pintures.

Així mateix el consistori ha treballat en la posada en valor de les pintures rupestres de la Covatina del Barranc dels Carabasses. En este emplaçament s’han restaurat algunes de les figures i s’ha millorat la senyalització per fer possible les visites. A la Covatina s’ha desenvolupat una aplicació en 4D que permet veure en grandària augmentat les pintures. A més es pot observar l’evolució de les mateixes des del seu descobriment.

L’Ajuntament de Vilafranca ha sol·licitat noves ajudes al Ministeri de Cultura amb la finalitat de continuar millorant la difusió d’estos abrics rupestres.