Vilafranca Move Week
Vilafranca Move Week
Vilafranca Move Week

-Nota de premsa-

Una iniciativa de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local de Vilafranca, la regidoria d’Esports de la localitat i la col · laboració de la Diputació de Castelló ha permès a la Vila participar en la Setmana Europea de la Mobilitat.

Les activitats recollides a Vilafranca han estat una de les 64 que s’han organitzat a tot Espanya. Vilafranca, juntament amb Borriana, ha estat la localitat més activa a la província de Castelló. La localitat dels Ports únicament ha estat superada en nombre d’activitats per Barcelona i Vigo.
Vilafranca s’han reflectit accions quotidianes que fomenten la mobilitat sostenible. A través de tres vídeos i un recull fotogràfic s’han posat en relleu accions que contribueixen a millorar la mobilitat saludable i respectuosa amb el medi ambient.
Un dels vídeos recull com les bicicletes són el mètode emprat per a acudir a la feina en una factoria de la localitat. En un altre audiovisual es recull com a un poble, on les distàncies són curtes, la majoria de nens i nenes van a l’escola caminant o amb bicicleta, igual que ho fan els seus pares per acompanyar-los. Els més grans també han participat. Dins de la Setmana de la Gent Gran més de 30 jubilats i pensionistes van participar en una ruta per l’entorn de la Parreta per conèixer el bosc mediterrani i les construccions de pedra en sec. Finalment la regidoria d’Esports ha recopilat algunes de les activitats que es desenvolupen a les instal · lacions de la localitat: futbol, futbol sala, frontenis, el gimnàs, la piscina climatitzada … D’aquesta manera Vilafranca ha tingut presència a la Setmana Europea de la Mobilitat i ha donat a conèixer el seu dia a dia més saludable.
VIDEOS: 
Salida del colegio caminando. https://www.youtube.com/watch?v=LBn88ymPWhM
Vilafranca en la Moveweek2014: