Vilafranca necessitarà camions cisterna per garantir l’abastiment d’aigua

250
Abastiment d'aigua
PUBLICITAT

-Nota de premsa-

En els propers dies Vilafranca començarà a rebre cisternes d’aigua per garantir el subministrament a la població. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, s’ha reunit aquest matí amb el diputat provincial de Cooperació, Héctor Folgado per transmetre-li la situació que viu el municipi. L’alcalde de Vilafranca ha sol · licitat a la Diputació que es faça càrrec del pagament del transport dels camions cisterna, ja que l’Ajuntament no disposa dels recursos econòmics suficients.

En aquests moments Vilafranca té un dèficit hídric de 300 metres cúbics diaris. Els pous existents no cobreixen les necessitats de la població davant d’un període de sequera com l’actual. Les cisternes seran necessàries fins que es pose en marxa el nou pou que perfora l’Ajuntament per garantir el subministrament a curt termini, una inversió que supera els 200.000 euros. El pou està sent executat pel municipi al no haver rebut ajuda per part de cap administració, tot i les reunions mantingudes des de fa més d’un any per l’alcalde amb la Confederació de l’Ebre, Conselleria d’Infraestructures i Diputació Provincial, a fi de sol · licitar l’ajut per part de les administracions central, autonòmica i provincial, sense que, fins ara, hi hagi hagut resposta positiva.
D’altra banda l’Ajuntament de Vilafranca ha mostrat la seva confiança que la situació hídrica del municipi sigue prioritària en la reunió que té previst mantenir el president de la Diputació amb el de la Confederació de l’Ebre En aquest sentit l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena , ha assenyalat que la localitat necessita una solució definitiva al problema de l’aigua, amb una inversió que garanteixi que no es tornen a patir problemes de subministrament.
Vilafranca s’abasteix de la font de la Tosquilla, dels pous de la Parreta i del pou de Les Llargueres, que comparteix amb Benassal. Aquest pou, executat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en el seu dia, havia de ser la solució definitiva, però la seva execució no va ser la correcta i no garanteix les necessitats de consum del municipi.