Vilafranca ja té redactat el projecte per construir un nou col·lector per intentar evitar inundacions

233

Una nova canalització subterrània de més d’un quilòmetre de longitud podria ser la solució

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha explicat que el consistori ja disposa del projecte per construir un nou col·lector que solucione els problemes d’inundacions que pateix la localitat a la zona de l’Avinguda de Castelló i Carrer Independència. L’obra suposarà la inversió de centenars de milers d’euros. El finançament podria córrer a càrrec de l’Entitat de Sanejament i la Diputació de Castelló si finalment es forja l’acord entre les dos entidades.La obra, a falta d’quantificar, suposaria la construcció d’un col·lector d’aigües pluvials amb més d’un quilòmetre de longitud fins a una bassa d’acumulació que derivaria l’aigua fins al barranc de la Fos. L’alcalde ha comentat que “des de fa anys l’Ajuntament està treballant en buscar diners per a aquesta actuació. El consistori per si sol no la podia afrontar ja que es tracta d’una actuació de gran envergadura”.

Ja en 2011 el municipi va realitzar un informe sobre la situació del desaigüe que queda bloquejat quan pedrega. El problema existent és que d’un diàmetre de 1,5 metres passa a un diàmetre de 80 centímetres, fet que produeix el col·lapse. El col·lector existent es troba a gran profunditat, fet que encareix l’obra notablement.

-Inversió

L’alcalde ha apuntat que des que s’ha produït un canvi de govern a la Generalitat Valenciana “hem trobat una nova sensibilitat en la problemàtica i en activar una solució que siga definitiva”.