Vilafranca ja té la barraca plantada i avui tots eixiran a fer Malea

240
Sant Antoni Vilafranca1 Sant Antoni Vilafranca2
Ahir per la vesprada es va muntar la Barraca a la Plaça Don Blasco. Els majorals acompanyats de col·laboradors van ser els encarregats de tallar les barres, que van ser col·locant al seu lloc amb l’ajuda d’un camió-grua. La Barraca és l’estructura de barres de pi que avui s’ompliran amb llenya. La de Vilafranca és singular, ja que es construeix amb quatre troncs en forma piramidal, mentre que a la resta de municipis de la zona s’aixeca amb un pi central o maio.

Avui Vilafranca viu el Dia de la Malea, en el qual se surt a la muntanya a buscar la malea per vestir la Barraca. L’Alt al Rellotge és un dels actes més populars de Sant Antoni a Vilafranca. El teatre tindrà el seu espai a la tarda a la Sala Carles Pons de la Casa de la Cultura, amb la representació de l’Acte Sacramental de la Vida de Sant Antoni. Seguidament hi haurà sainet “Tot el que rellueix”. Feia les 20h està prevista la Cremà de la Barraca, amb l’aparició de la Diablera.
Demà serà el dia dedicat al Sant amb molts actes al matí com la Missa, la processó i benedicció dels animals, la Ronda de Sant Antoni que recorrerà els principals carrers de la localitat. Ja a la tarda, la Almoneda, subhasta de tota mena de productes que serveix per recaptar fons per a la festa, tancarà els actes d’aquest cap de setmana festiu a Vilafranca.