Vilafranca intensifica la recuperació cultural amb l’Agenda Activa de juliol

510
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vilafranca

Tornen els cursos, exposicions i esdeveniments a Vilafranca. L’Agenda Activa, que coordina l’Ajuntament amb totes les entitats i col·lectius del poble, torna a emprendre el vol per retornar l’esperit  cultural a la vila.
Amb totes les mesures de prevenció i higiene, aquest juliol Vilafranca gaudirà d’una àmplia programació. Hi haurà protagonisme per al teatre, la música, les exposicions, el cinema, les conferències o la programació taurina.
Començarà el mes amb la quarta edició del Festival PERA, des de l’1 fins al 4, on es duran a terme activitats relacionades amb la poesia i la música.  
Es realitzaran diferents visites guiades. El 3 de juliol a la Covatina i el 17 pel Centre històric amb Guillem Monferrer. El 18 de juliol a la Pobla del Bellestar i La Rambla de les Truites, aquesta amb un to més cultural. I el dia 31 tindrà lloc una visita teatralitzada a la Pedra en sec a càrrec de Sergi Monfort i Nandet.

La Penya Taurina ha organitzat a la Plaça de Bous un concurs de retalladors i d’emboladors el dia 3 i vaques, un bou cerril i un embolat el 17.
Tornarà el teatre de la mà de la Mostra de Teatre Capsigrany, des del 8 fins a l’11 de juliol, amb companyies com Leandre, Mag Lari, Pallassos Sense Fronteres i un concert de La Fúmiga. A més, la companyia Teatro de Contratecho exhibirà la seua obra Segarem ortigues amb els tacons el dia 16.

La música abunda en l’agenda amb els concerts al Restaurant l’Escudella d’Andreu Valor en acústic el 15 de juliol, i d’Artista Desconocido el 29. També hi haurà un Tribut a Mecano el 17 a la Plaça d’En Blasc, un Bureo Popular el 18 al Carrer Baix Plaça i el Festival de música 775 amb professionals com Spanish Brass o Evgenia Epshtein del 30 de juliol a l’1 d’agost.

El 16 de juliol Pablo Altaba i José Manuel de Antonio portaran a terme una conferència sobre el paisatge i la seua teulada als Ports, i presentaran la revista Papers dels Ports Nº5 a la Casa Social. També, el dia 22 tindrà lloc al Dijous de Pinxos de l’Escudella un Monòleg d’Ivan Valverde i Bodega Flors.  I el dia 30 Vilafranca podrà gaudir del cine a la fresca amb la pel·lícula Fantasia 2000 de Disney.

A més, des del 3 de juliol fins al 26 de setembre, romandrà en les Sales Gòtiques l’exposició Benjamín Tena, un globus terraqui del s.XIX amb patent vilafranquina.  

Per finalitzar, durant tot el mes es duran a terme tres cursos. Del 6 de juliol al 26 d’agost un de Ioga, estiraments i Chi Kung, a càrrec d’Irene. A partir del dia 2, altre de nivell bàsic d’usuari professional de productes fitosanitaris, de la mà de l’Ajuntament i la Mancomunitat Comarcal Els Ports. I del 26 fins al 30 de juliol, tindrà lloc el campus d’estiu del CF Villafranca per a xiquets i xiquetes de 5 a 14 anys amb entrenadors i monitors titulats.