Camió cisterna que abasteix a Vilafranca

Un dels objectius bàsics per a aquesta legislatura a Vilafranca té nom: aigua.

Després de la negativa de l’anterior Consell i la Diputació de Castelló de solucionar el problema de proveïment al municipi la nova corporació local insistirà perquè es solucioni aquest problema bàsic.

El consistori tornarà a fer una ronda de contactes amb l’administració autonòmica per veure si troba major sensibilitat que la manifestada pels anteriors governs del PP. Al municipi també esperen un canvi d’actitud en la Diputació de Castelló, que fins a la data no ha atès els problemes de la localitat.

Aquest estiu es aquesta suportant. De moment l’aigua que entra al dipòsit és suficient per al municipi i la seva indústria tèxtil, però no hi ha grans sobrants. Per aquest motiu la Vila no vulgui dependre més de les pluges per garantir el subministrament als veïns ia la indústria que dóna feina a més de 500 persones.

Vilafranca treballa de manera coordinada amb Benassal per gestionar el pou de Llargueres. No obstant això, el municipi considera que s’ha de perforar un pou a gran profunditat, tal com han establert els informes tècnics de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. El proveïment d’aigua a la població depèn de dos confederacions, Ebre i Xúquer, ja que la localitat es troba en ambdues vessants.

Més enllà de l’abastament de boca la gran preocupació és la indústria, motor econòmic d’una zona que no té altra activitat com a suport. La Vila necessita 2 milions de litres diaris. Quan la deu terrestre de la Tosquilla registra un increment de cabal no hi ha dificultats, però quan cessen les precipitacions arriben les dificultats ja el cabal dels pous no sempre és suficient.