Membres d'Avamet a Vilafranca

Vilafranca commemora enguany el centenari de les primeres observacions meteorològiques a la localitat. En 1915 el vilafranquí Alfredo Monfort va registrar les primeres dades de pluviometria.

El primer acte de la commemoració es va celebrar a la Casa Social de Vilafranca amb una conferència de Sergi Saura, Antoni Rubio i Rafael González, de l’Associació Valenciana de Meteorología -AVAMET-. Van analitzar la mobilització social davant els riscos naturals.

Així mateix es va celebrar la taula rodona “L’observador meteorològic, un servei a la societat, 100 anys a Vilafranca”. A la xerrada va intervenir el responsable de l’estació meteorològica de Vilafranca, Ignasi Llopis, així com Joan Carles Fortea, Antonio Rubio i Daniel Millán, tots ells membres de Avamet.

Durant l’any Vilafranca acollirà més actes per donar a conèixer el centenari de les primeres observacions a la localitat. Ignasi Llopis, el osbservador meteorològic que s’encarrega de l’estació del municipi és el coordinador de les activitats.