Vilafranca inicia el curs amb normalitat i amb una crida per incrementar les matrícules a la UJI per a majors

198
Tere Garcia, Regidora d'Educació
Tere Garcia, Regidora d’Educació

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Tere García ha informat sobre l’inici del curs escolar. A l’Escola Infantil hi ha 35 xiquets i xiquetes matriculats. El curs es va iniciar l’1 de setembre, amb un període d’adaptació progressiva. Durant juliol es van desenvolupar activitats especials per als més petits, convertint-les en Escola d’Estiu.

Al Col · legi d’En Blasc d’Alagó el curs es va iniciar el 3 de setembre. L’aplicació de la LOMCE ha propiciat un canvi d’horaris. Al setembre i juny les hores lectives seran de 10 a 13h i les tardes no tenen docència. La resta del curs les classes s’inicien a les 10h i finalitzen a les 13.30h al matí. A la tarda són de 15h a 17h.

En Educació Infantil s’han matriculat 54 nens, per 112 a Primària. Hi ha 18 professors. L’escola continua amb els projectes posats en marxa en cursos anteriors: ensenyament plurilingüe, anglès vehicular en plàstica, programa contracte, atenció a alumnes amb altes capacitats, enriquiment curricular, recollida de taps solidaris, pla de reciclatge de paper i piles

A l’IES el curs es va iniciar el 3 de setembre. Hi ha 18 professors i 87 estudiants, 10 més que en cursos anteriors. Aquest any s’ha posat en marxa un programa formatiu de docents i un programa formació en música per a tot l’alumnat. Amb la LOMCE ha desaparegut el PQPI, donant pas a formació professional bàsica.

L’UJI per a majors compta amb 13 alumnes. Des de la regidoria d’Educació s’ha fet una crida perquè hi hagi nous matriculats, tenint en compte que es tracta d’un servei que molt poques poblacions de l’interior de la província poden gaudir.

També s’han iniciat classes de conversa en anglès amb la professora Mary Savage. Assisteixen 12 persones.