Vilafranca inaugura diumenge el primer itinerari eqüestre homologat per la RFHE a la província de Castelló

638
Ruta de cavalls a Vilafranca
PUBLICITAT

· L’itinerari transcorre pel Paratge Natural Municipal del Bosc de Palomita, i la seva matrícula oficial és l’IE-040.

· La inauguració tindrà lloc el diumenge 19 de juliol dins del marc de la XIX Fira de la Magdalena de Vilafranca.

Vilafranca és el primer municipi de la província de Castelló en comptar amb un itinerari eqüestre homologat per la Reial Federació Hípica Espanyola (RFHE). S’ha instal·lat la senyalització específica de turisme eqüestre i s’ha adaptat el traçat per al seu ús eqüestre.

El recorregut transcorre a través de camins forestals i vies pecuàries amb poques dificultats tècniques, i el fan idoni per a aquest tipus de turisme en auge en els països desenvolupats. La seva homologació per part de la RFHE suposa també un important impuls als valors turístics de Vilafranca.

Els actes d’inauguració s’iniciaran el diumenge 19 de juliol a les 10 h al Alberg La Parreta de Vilafranca, on tindrà lloc una trobada cavallista. Posteriorment, a les 12 h es realitzarà la presentació de l’itinerari eqüestre a la XIX Fira de la Magdalena de Vilafranca.

L’homologació de l’itinerari eqüestre per part de la RFHE també suposa la seva integració en el Xarxa Estatal d’Itineraris Eqüestres homologats, així com en la Marca Turisme Eqüestre Espanya, que compta amb el suport de Turespaña. Com a aspectes destacables estan que Turisme Eqüestre Espanya disposarà en breu un espai específic en la pàgina de Turespaña (portal oficial del turisme espanyol mitjançant el web www.spain.info), per promocionar aquest tipus d’itineraris com el de Vilafranca. També es promocionarà a la web oficial de turisme eqüestre de la RFHE www.turismo-ecuestre.es.

El conveni amb Turespaña també suposa un impuls important per a les accions amb Turoperadors internacionals que s’estan desenvolupant amb vista a la internacionalització del turisme eqüestre espanyol. En aquest sentit, ja s’estan organitzat visites de turoperardores internacionals especialitzats en turisme eqüestre al costat de Turespaña, i que visitaran en breu els territoris amb itineraris eqüestres homologats i que estiguin desenvolupant productes de turisme eqüestre que compleixin les necessitats de la demanda internacional.

El Paratge Natural Municipal “La Palomita” va ser declarat l’any 2007. Posseeix una superfície de 148,58 ha. Es tracta d’una zona de gran valor natural on la formació predominant és una densa massa boscosa de pi que s’estén per la major part de l’espai. Se situa en el sector occidental del terme de Vilafranca, formant part dels contraforts més orientals del Sistema Ibèric extern o aragonès. En el mateix es localitzen dues micro-reserves declarades en els anys 2001 i 2003.

Al llarg de tot el terme són molt abundants les construccions realitzades en pedra en sec. Així podem trobar bancals, murs que delimiten vies pecuàries o les parcel·les rústiques, cases, camins, masies, ponts, etc. Totes aquestes construccions fan que l’arquitectura de la pedra en sec sigui un referent en el patrimoni cultural de Vilafranca.