Reunión alcaldes i regidors / Reunión alcaldes y concejales
-Moció conjunta en els dos ajuntaments, petició de reunió amb els consellers de València i Aragó i recollida de signatures són algunes de les mesures plantejades.

Les corporacions municipals de Vilafranca (Castelló) i Mosqueruela (Terol), han celebrat una trobada per demanar al Govern d’Aragó i el de la Generalitat Valenciana que treballen i inverteixin en una millora definitiva de la carretera que uneix els dos municipis.

Els alcaldes de Vilafranca, Óscar Tena i Mosqueruela, Maria Isabel Gil han explicat que van a sol·licitar una reunió amb els respectius consellers d’Infraestructures d’Aragó i Comunitat Valenciana perquè les dues administracions coordinen els esforços. La carretera que uneix Vilafranca i Mosqueruela discorre en un tram de 16 quilòmetres per territori de Terol i en un tram d’altres 7 a la província de Castelló.

A més els plens de tots dos ajuntaments aprovaran una moció demanant l’arranjament definitiu del vial i aquest estiu s’iniciarà una recollida de signatures.

-Petició de fa dècades

Des de fa dècades els ajuntaments d’ambdós municipis reclamen la millora de la carretera. A hores d’ara en el tram aragonès s’han realitzat algunes obres que han deixat la carretera en un estat pitjor al que es trobava abans de l’inici. L’actual estat del vial suposa un perill per a la seguretat dels automobilistes que circulen.

Els ajuntaments demanen que es consigne el pressupost necessari perquè la millora de la carretera sigue efectiva el més aviat possible i no es dilate any rere any. Els alcaldes de Vilafranca i Mosqueruela ha apuntat que “estem parlant d’una carretera de principis del segle XX al segle XXI”.

Els contactes entre ajuntaments continuaran aquest proper estiu. Les corporacions d’ambdues localitats tenen previst visitar el traçat per posar en relleu el seu mal estat.