Vilafranca i la Mancomunitat Els Ports envien a la Generalitat la documentació del Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització per a Treballadors Acomiadats

122
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat Comarcal Els Ports han enviat aquesta mateixa setmana a la Generalitat Valenciana la documentació necessària per a sol·licitar el Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització per a Treballadors Acomiadats (FEAG). Entre altres informes d’interés, els tècnics de fons europeus de totes dues institucions han fet arribar al govern autonòmic els resultats de l’enquesta que es va realitzar el passat 28 de novembre en la qual van participar prop de 100 extreballadors i extreballadores de Marie Claire.

El FEAG es tracta d’un fons europeu que permetrà impulsar l’economia de Vilafranca i dels pobles del seu al voltant, a través de plans únics de formació i ocupació per a extreballadors i extreballadores de l’empresa Marie Claire, que seran els beneficiaris d’aquestes ajudes.

En aquest moment l’ajuda avança en el procés de sol·licitud. Després de fer el treball de camp, amb reunions i contactes amb extreballadors i extreballadores i empresaris de la zona, recopilar la informació i redactar la memòria de sol·licitud, els tècnics de totes dues entitats han traslladat la documentació a la Generalitat Valenciana, òrgan executor del programa que revisarà els informes i presentarà la documentació davant el Ministeri de Treball i Economia Social, que posteriorment la farà arribar a la Comissió Europea.

Des del consistori de Vilafranca i la Mancomunitat dels Ports han insistit que es tracta d’una oportunitat única de finançament que permetrà dur a terme infinitat d’actuacions que beneficiarien a tot el conjunt de Vilafranca i comarca.