Vilafranca i Benassal treballen per a que l’ensenyament fins al 18 anys arribe a totes dues poblacions

584
PUBLICITAT

-Diadia-

El PP i el PSPV de Benassal han signat una moció conjunta perquè la Conselleria d’Educació implanti el batxillerat a l’IES i la localitat.

En el text s’apunta que la direcció del centre ha elaborat un informe en què es demostra la viabilitat d’ampliar l’ensenyament fins als 18 anys a la localitat de l’Alt Maestrat. Es recorda en la moció que els alumnes de Benassal, Ares, Culla Torre d’En Besora, Vilar de Canes i Albocàsser es desplacen en l’actualitat fins a l’IES de la Vall d’Alba. Recorren diàriament, en alguns casos, més de 80 quilòmetres. En aquests moments un total de 22 alumnes d’aquestes localitats van i tornen cada dia fins a la població de la Plana Alta.

Segons la moció “amb la implantació de l’IES a Benassal es donaria un millor servei als pobles de l’interior”. Així mateix assenyalen que es decongestionaría l’IES de la Vall d’Alba. Incideixen també en que s’evitaria el desplaçament dels alumnes i les famílies tindrien més arguments per seguir assentades en els pobles del Maestrat, ja que alguns pares han optat per traslladar-se a viure a la Vall d’Alba o Castelló quan els seus fills arriben a l’edat del Batxillerat.
En el text es relata també que “amb un cost mínim es reduirien les ràtios d’alumnat amb la consegüent millora de la qualitat de l’ensenyament”.

-Vilafranca s’uneix amb Terol

La iniciativa de Benassal no és la primera que han posat en marxa els nous equips de govern. De fet, a Vilafranca, la localitat compta amb el suport de pobles de Terol perquè també s’implanti el batxillerat. Amb els alumnes de la vila, Anglesola, Cantavella i fins i tot Portell, Castellfort o Ares hi hauria prou alumnat. En l’actualitat els alumnes de Vilafranca es veuen obligats a romandre tota la setmana interns a Morella o Castelló, amb el maldecap que això suposa per a les famílies. L’IES de Vilafranca també ha elaborat un informe en el qual s’assenyala que compta amb les instal·lacions suficients. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ja ha sol·licitat una reunió amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà perquè atengui aquesta petició. Després de la trobada que va mantindre Tena a Saragossa amb el conseller d’Educació d’Aragó ara només falta que accedeixi la conselleria d’Educació Valenciana.