Vilafranca i Ares demanen ajuda per garantir l’abastiment d’aigua i Portell connecta tot el terme amb els dipòsits

629
Rambla de les Truites
PUBLICITAT

El problema de l’ aigua sembla endèmic a l’interior de Castelló . Els pobles segueixen posant en marxa mesures i reclamen ajuda perquè l’estiu no arribi amb falta de subministrament .
Els casos més urgents als Ports i l’Alt Maestrat estan a Ares i Vilafranca .

Abastiment d'aigua a Ares
Abastiment d’aigua a Ares

A Ares l’Ajuntament de la localitat demana amb insistència a la Generalitat ia la Diputació la construcció d’un nou dipòsit al barranc dels Molins . L’actual s’omple quan la deu registra un cabal considerable , cosa que passa després de les nevades o precipitacions intenses . L’alcalde , Abelardo Tena , apunta que un nou dipòsit seria la solució ” perquè la deu omple l’existent en molt poc temps . La deu té una vida limitada i si podem emmagatzemar l’aigua quan neva o hi ha precipitacions deixaríem de necessitar cisternes d’aigua ” . Després de les nevades de finals de març Ares ha deixat de necessitar cubes . Els 9000 euros que ha gastat el municipi en els camions cisterna seran assumits per la Diputació . Ara la localitat espera una resposta per al dipòsit . La Generalitat no té diners per a inversions i el pla presentat per la Diputació per a infraestructures hídriques no cobreix la inversió necessària . El municipi negocia amb dues administracions la fórmula perquè la infraestructura no es dilati .

Rambla de les Truites
Rambla de les Truites

– Vilafranca
A Vilafranca estan pendents de la resposta de Diputació , Generalitat i Confederació de l’Ebre L’alcalde del municipi , Óscar Tena , ha reivindicat davant les tres els 215.000 euros necessaris per a un nou pou a La Parreta . Vilafranca ho necessita abans de l’estiu per no tenir problemes de proveïment , tant per a veïns com per a indústria . El municipi s’ha adherit a la convocatòria d’ajuts de la Diputació de Castelló . A la conselleria d’Infraestructures la pròpia consellera, Isabel Bonig és coneixedora dels històrics problemes hídrics de la localitat , i és que els patir sent secretària d’aquest Ajuntament. No obstant això , l’aixeta dels diners en el seu departament està sec . Des Saragossa la Confederació de l’Ebre veu lluny Vilafranca . L’alcalde s’ha reunit amb el president , Xavier De Pedro , però amb poques concrecions inversores .

Pou a Portell
Pou a Portell

– Portell
Portell porta anys invertint fons propis i ajudes per solucionar ” d’una vegada per totes ” els problemes de proveïment . L’Ajuntament ha invertit desenes de milers d’euros en la connexió de dos pous , una deu natural i els dipòsits . D’aquesta manera , segons explica l’alcalde , Álvaro Ferrer , ” aprofitarem l’aigua de la deu que no ens costa diners perquè ens arriba per desnivell . Més hem instal · lat un sistema de bombes perquè puguin omplir tots els dipòsits i l’aigua pugui arribar a granges i masies ” . La xarxa , amb més de 15 quilòmetres de longitud , busca no només garantir el proveïment al nucli urbà , sinó a les explotacions ramaderes , que són un dels principals suports econòmics del poble .