Vilafranca escalfa motors per a Sant Antoni 2022

1268
PUBLICITAT

Després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia, sembla que aquest 2022 Vilafranca tornarà a celebrar el solstici d’hivern com mana la tradició, és a dir, Sant Antoni. La Majoralia ja ha anunciat les dates de la festa per a aquest proper gener. Segons han anunciat a través de les xarxes socials, el cap de setmana dels troncs tindrà lloc el 8 i 9 de gener. Set dies després, el diumenge 16, es pujarà a Palomita a recollir les barres que hauran de formar l’estructura de la barraca. El cap de setmana de la festa s’emplaçarà al 21, 22 i 23 de gener i, com és habitual, a posteriori, el dissabte 29, se subhastaran els troncs.

Així, l’activitat cultural i festiva de Vilafranca del mes de gener torna a estar copsada pels actes de celebració de Sant Antoni, una festa amb reminiscències religioses però amb fort caràcter pagà.

Recordem que a principis de 2020 aquest grup de 16 amics i amigues van decidir agafar la Majoralia del Sant. Després de l’estiu, amb alguns mesos de retard per la pandèmia, van poder realitzar la venda de números i la subhasta del bou Confinado. La 3a onada va frenar totes les expectatives de la festa del 2021 però la Majorialia va prometre que tornaria un any després. Segons van informar no tenia sentit celebrar la festa amb restriccions, ja que els seu esperit portava intrínseca l’aglomeració de gent a la plaça per veure la foguera o aplegar-se tots al rellotge per escoltar l’Alto. Poc a poc s’aniran sabent més detalls sobre la festa però, el que sí que sabem cert és que si la Covid-19 no ho impedeix, Vilafranca celebrarà Sant Antoni en menys de dos mesos.

Calendari actes Sant Antoni 2022 a Vilafranca