Vilafranca es recupera del granis i avalua els desperfectes

328
Granis a Vilafranca
PUBLICITAT

 

Granis a Vilafranca
Granis a Vilafranca

Vilafranca, es recupera avui dels efectes de la terrible pedregada que va patir diumenge passat, entre les 12 i les 14.30h. Segons ha informat l’observador meteorològic local, Ignasi Llopis, van caure 112 litres per metre quadrat en poc més de 2 hores. Aquesta dada supera al d’una gran pedregada registrada al municipi a l’agost de 1982, quan es van mesurar 106 litres per metre quadrat.

Avui l’Ajuntament de Vilafranca ha destinat la brigada municipal a netejar les fulles dels arbres a l’Avinguda del Llosar. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha assenyalat que els arbres han quedat completament desfullats. El primer edil ha assenyalat que els edificis municipals no han patit desperfectes. No obstant això nombrosos edificis privats si que han patit notables acumulacions d’aigua. I és que la pedra es va acumular a les canals i va impedir que aquestes evacuaren correctament.

En alguns punts del terme de Vilafranca s’han superat els 30 centímetres de granis. De fet , algunes zones de la localitat, oferien una imatge típica d’un dia de neu. Les dades oficials apunten que es van recollir 13 centímetres de calamarsa.

La pedregada va poder afectar la participació en les eleccions europees. Avui molts veïns , sobretot gent gran, apuntaven que “amb el granis era impossible sortir de casa, de fet si vam anar a votar va ser perquè ens van portar “. De fet l’Ajuntament va haver de contractar una pala per netejar la pedra del carrer del col·legi electoral.